Armoedig Ajax laat het in aanloop naar CL-clash afweten tegen Heracles

Reacties

Een paar dagen voordat Ajax op bezoek gaat bij Borussia Dortmund, hebben de armoedig spelende Amsterdammers tegen Heracles Almelo genoegen moeten nemen met een puntje. Sterker nog: de thuisploeg kreeg eigenlijk de beste kansen.

Armoedig Ajax laat het in aanloop naar CL-clash afweten tegen Heracles
© Pro Shots
Heracles Almelo
Heracles Almelo
0 - 0
Ajax
Ajax

Ajax startte in Almelo met bijna exact dezelfde basiself als in de eclatante 'topperzeges' tegen Borussia Dortmund (4-0) en PSV (5-0). De enige wijzigingen ten opzichte van die twee duels was dat Devyne Rensch als rechtsback mocht starten, omdat Noussair Mazraoui er vanwege ziekte niet bij was. Zonder een van de absolute uitblinkers tot nu toe wist de ploeg van trainer Erik ten Hag totaal niet te imponeren.

Het begin was nog wel redelijk, met dank aan Antony. De Braziliaan kreeg al vroeg twee grote kansen, vooral de tweede had er best in gekund. Hij ontving de bal na een goed passje van Dusan Tadic, nam 'm aan waar hij het ook ineens had kunnen proberen, maar zag vervolgens hoe zijn schot werd geblokt door de inglijdende Mats Knoester. Een volgende poging van Antony ging over, waarna Jurriën Timber ook dichtbij was. Lisandro Martínez kopte de bal voor het doel, zijn collega-verdediger leek met het hoofd de score te kunnen openen, maar Heracles-keeper Janis Blaswich redde.

Ajax kwam in de eerste helft eigenlijk alleen nog tot een schot in het zijnet van Sébastien Haller, maar de beste kansen waren daarna voor de thuisploeg. Delano Burgzorg pakte de bal af van de treuzelende Martínez, maar zag vervolgens de totaal vrijstaande Rai Vloet over het hoofd: Pasveer redde in de korte hoek. Uit de corner die volgde kopte Knoester de bal net naast. Ook na rust had het zomaar 1-0 kunnen staan, maar Pasveer redde dit keer op een schot van Noah Fadiga.

Geen vertrouwen getankt
In een poging om alsnog de verlossende treffer te vinden, kwamen onder meer Davy Klaassen en David Neres in de ploeg. Dat leverde een paar mogelijkheden op: een voorzet van Neres ging er via het been van Heracles-verdediger Marco Rente net niet in, waarna Blaswich uitstekend redde op een kopbal van Tadic. Aan de overkant probeerde Burgzorg nu wél Vloet te bereiken, maar nu werd het passje onderschept.

In de vijf minuten blessuretijd ramde Tadic een vrije trap nog op de vuisten van Blaswich, maar verder dan 0-0 kwam Ajax niet. Zodoende liet de ploeg voor de vierde keer in de laatste vijf seizoenen (!) punten liggen in Almelo. Daarmee hebben de mannen van Ten Hag bepaald geen vertrouwen getankt richting woensdag, als in de Champions League het bezoek aan Borussia Dortmund op het programma staat.

Heracles Almelo Nederland

Ajax Nederland

Ajax Nederland

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.