FC Utrecht heeft zondagavond zijn vijfde zege in de laatste zes Eredivisie-duels geboekt. Willem II werd in De Galgenwaard uiteindelijk met ruime cijfers verslagen.

FC Utrecht
5 - 1
Willem II
Willem II

Utrecht begon voortvarend aan het duel met Willem II, dat na de sterke seizoenstart de laatste weken wat zand in de motor zag komen. De Domstedelingen zochten volop de aanval en kregen in de tiende minuut waar ze naar zochten. Bart Ramselaar prikte de bal tussen de Tilburgse benen door binnen: 1-0. Een kwartier later had Ramselaar zijn tweede al te pakken. Zijn schot in de korte hoek was Timon Wellenreuther te machtig.

De thuisploeg zat zo op rozen, maar verslikte zich in de 35ste minuut. Adam Maher liet zich de bal afsnoepen na een slechte aanname. Che Nunnely snelde ervandoor en gaf de bal op het perfecte moment aan Kwasi Wriedt, die Maarten Paes verschalkte: 2-1. Zo gingen de Tilburgers toch nog met de nodige hoop de rust in.

Vroeg in de tweede helft was Derrick Köhn dicht bij een gelijkmaker. Na een prima solo schoot hij hard tegen de paal. Niet veel later lag de bal er aan de andere kant wel in. Django Warmerdam bediende Ramselaar, die de ruimte kreeg om aan te nemen, te kappen en te draaien en uiteindelijk de bal via Driess Saddiki enigszins gelukkig binnen te schieten.

Ramselaar werd zo de eerste FC Utrecht-speler met een hattrick sinds Sébastien Haller in 2015. De 25-jarige middenvelder staat zo alweer op zes Eredivisie-treffers dit seizoen. Alleen Haller en Guus Til scoorden vaker. In de laatste minuten bouwde Utrecht de score nog verder uit. Mohamed Mallahi maakte zijn eerste doelpunt op het hoogste niveau en ook invaller Joris van Overeem pikte met een intiker zijn doelpunt mee.

In de slotfase was er nog een publiekswissel voor Ramselaar, als slotakkoord. Utrecht neemt door de overwinning op Willem II de derde plaats weer over van Feyenoord. Willem II blijft zesde.