'Spectaculaire ruildeal tussen Barça en Atlético zit vol haken en ogen'

Reacties

Het is nog lang geen uitgemaakte zaak dat Barcelona en Atlético Madrid elkaar vinden in een ruil tussen Antoine Griezmann en Saúl. Alle partijen hebben zo hun eigen wensen, die vooralsnog moeilijk met elkaar zijn te verenigen.

'Spectaculaire ruildeal tussen Barça en Atlético zit vol haken en ogen'
© Pro Shots

Spaanse media schrijven al dagen over de spectaculaire ruildeal tussen Barça en Atlético. Maar dat de gesprekken tussen beide clubs zijn geopend, betekent niet dat een akkoord al nabij is. Zo signaleert Mundo Deportivo dat Griezmann en Saúl allebei salaris zouden moeten inleveren om de ruil mogelijk te kunnen maken. Over het sportieve plaatje hebben beide spelers geen twijfels, al hoeft Griezmann zelf niet per se te vertrekken uit Camp Nou.

Het zijn dan ook vooral de clubs van wie het initiatief voor een transfer komt. Barça moet ruimte maken in het salarisbudget en het vertrek van grootverdiener Griezmann zou wat dat betreft veel schelen, maar niet ten koste van alles. Zo zou Atlético op dit moment willen dat de Catalanen blijven meebetalen aan het salaris van de Fransman, maar die willen de fout die ze vorig jaar maakten met Luis Suárez niet nog eens maken.

Saúl trainde donderdag opmerkelijk genoeg apart van de groep bij Atlético Madrid. 

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Op zijn beurt wil Atlético weer geen geld bijleggen om de deal mogelijk te maken, iets waar Barcelona het volgens Sport ook niet mee eens is. Saúl is volgens de club van Ronald Koeman minder waard dan Griezmann, een ruildeal met gesloten beurzen zou geen recht doen aan het verschil in marktwaarde. Barça zou daarom nu hebben geopperd João Félix in de deal te betrekken, maar dat levert weer een ander probleem op. De Portugees verdient meer dan Saúl.

Pjanic
Zo zijn er nog voldoende obstakels te overwinnen. Dat geldt voor Barcelona ook bij het van de hand doen van Miralem Pjanic. De Bosnische spelmaker mag een jaar na de veelbesproken ruildeal met Arthur alweer vertrekken en staat in de belangstelling van Internazionale en zijn oude clubs Juventus en AS Roma, maar Pjanic moet salaris inleveren om een huurdeal mogelijk te maken. En dat ziet de 31-jarige middenvelder niet zitten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Meer Atlético Madrid
Meer over Atlético Madrid
Meer A. Griezmann
Meer over A. Griezmann
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.