'Messi gaat voor liefst vijf jaar bijtekenen'

Reacties

Volgens het Catalaanse Sport zijn Lionel Messi en Barcelona een principeakkoord overeengekomen over zijn contractverlenging. De 34-jarige superster zou voor liefst vijf jaar gaan bijtekenen.

'Messi gaat voor liefst vijf jaar bijtekenen'

Het verhaal van de Argentijn is inmiddels bekend. Zijn vorige contract liep op 1 juli af, waardoor hij momenteel transfervrij is. De club liet bij monde van voorzitter Joan Laporta evenwel al herhaaldelijk weten te verwachten tot een akkoord te komen met Messi, die geregeld aan PSG werd gelinkt.

Tot een ander avontuur gaat het volgens de Catalaanse krant zeker niet meer komen. Hoewel Messi al 34 jaar oud is, zou het akkoord een nieuw vijfjarig contract behelzen. Daarmee zou een vervolg van zijn loopbaan in de MLS, Messi zou er mogelijk zijn loopbaan willen afsluiten, ook verder weg dan ooit zijn stelt Sport.

In die verbintenis zou het salaris van Messi gehalveerd worden. De superster zou immers beseffen dat hij het goede voorbeeld moet geven, nu de club gebukt gaat onder financiële problemen. Die netelige situatie zorgde er ook al die tijd al voor dat nieuwe spelers en Messi niet konden worden ingeschreven.

In het nieuwe contract zou volgens Spaans gebruik ook weer een gelimiteerde afkoopsom worden opgenomen. Die zou zijn vastgesteld op 350 miljoen euro.

De verwachting is dat het akkoord zeker niet deze week beklonken wordt, aangezien er nog wel wat formaliteiten afgerond moeten worden. Het zou zelfs goed mogelijk zijn dat de club de witte rook pas eind juli laat opstijgen. Tot die tijd zou Barcelona dan ook verder kunnen werken aan besparingen en het opschonen van de selectie.

Bekijk hier al onze video's
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Meer L. Messi
Meer over L. Messi
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.