La Liga-baas zaait twijfel over Barcelona-toekomst Messi

Reacties

De nood is hoog bij Barcelona, zo heeft ook La Liga-president Javier Tebas bevestigd. De preses van de Spaanse competitie heeft zich in het openbaar uitgelaten over hoe de topclub worstelt met de opgelegde financiële limieten.

La Liga-baas zaait twijfel over Barcelona-toekomst Messi
© Pro Shots

La Liga is in zekere zin roomser dan de paus. Spaanse clubs hebben niet alleen te maken met de Financial Fair Play-reglementen vanuit de UEFA. De regels die vanuit de organisatie achter de Spaanse competitie worden opgelegd, zijn nog strenger. Het gaat om de zogeheten squad cost limit. Daarbij wordt door La Liga per club bepaald wat maximaal uitgegeven mag worden op basis van onder meer de inkomsten, de kosten en de schulden. De uitgaven aan salarissen van spelers en stafleden en transfers moeten vervolgens binnen die limiet vallen.

Voor Barcelona was die limiet in het seizoen 2019/20 nog liefst 671,4 miljoen euro. Onder meer door de financiële impact van de coronacrisis is de grens flink omlaag gegaan. Vorig jaar mocht de club oorspronkelijk 382,7 miljoen euro uitgeven, de limiet werd door tegenvallende financiële cijfers in maart nog verlaagd naar 347 miljoen euro. Dus moet flink worden bezuinigd in Camp Nou.

Desondanks heeft Barça met Eric García, Memphis Depay en Sergio Agüero al drie spelers transfervrij aangetrokken richting komend seizoen. De club is voor de komst van die drie geen transfersommen kwijt, maar er is natuurlijk wel sprake van flinke salarislasten. Bovendien moet de club ook nog het contract van Lionel Messi verlengen. Officieel is de 34-jarige Argentijn al sinds 1 juli transfervrij.

Om de aanwinsten en Messi te kunnen registreren voor La Liga en met de vier in de ploeg te kunnen voldoen aan de reglementen, moet er flink worden verkocht. Barça sneed al in de selectie, maar nog niet voldoende, zo benadrukt Tebas. 'Ik weet niet of Messi aan het nieuwe La Liga-seizoen begint bij Barcelona. Als niemand vertrekt bij Barça, dan kunnen ze Messi niet inschrijven', bevestigt de baas van La Liga tegenover Jugones.

Het nieuwe La Liga-seizoen begint voor de club van trainer Ronald Koeman op zondag 15 augustus. Real Sociedad komt dan op bezoek in Camp Nou.

Uitverkoop in Camp Nou: statement Griezmann en Dembélé opgezet plan?
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.