Barça denkt na over straf vanwege oud filmpje Griezmann en Dembélé

Reacties

Barcelona-aanvallers Antoine Griezmann en Ousmane Dembélé krijgen mogelijk van hun club een straf opgelegd nadat er ophef is ontstaan over oude beelden van de twee. De twee zouden Aziaten hebben beledigd.

Barça denkt na over straf vanwege oud filmpje Griezmann en Dembélé
© Pro Shots

Het gaat om een filmpje dat dateert uit de voorbereidingsperiode in de aanloop naar het seizoen 2019/20. Barcelona was toen mede vanwege commerciële belangen in Azië om warm te draaien voor het nieuwe voetbaljaar. Dembélé en Griezmann riepen stafleden van het hotel bij zich om televisieproblemen op te lossen. Dembélé filmde hoe de medewerkers aan het werk waren en hij lachte met Griezmann om het vermeende gestuntel. Dembélé had het onder meer over 'lelijke gezichten'.

De beelden werden in de voorbije dagen massaal gedeeld en zorgden met name in Azië voor ophef. Hiroshi Mikitani, de directeur van Barça's Japanse shirtsponsor Rakuten, heeft de spelers al bekritiseerd. Hij spreekt van 'discriminatie' en heeft dat fel veroordeeld.

De Barcelona-leiding voelde zich genoodzaakt woensdag ook te reageren. De club stelt in een statement dat het zijn excuses wil aanbieden aan alle fans en partners van de club die geraakt zijn door het voorval uit de zomer van 2019. 'De club maakt werk van bewustwording als het gaat om zaken als racisme, discriminatie en diversiteit. Bij FC Barcelona is er geen plek voor racisme of discriminatie. Het gedrag stond absoluut niet symbool voor de waarden die Barcelona uitdraagt en verdedigt.'

Barcelona stelt dat de spelers al spijt hebben betuigd en hun excuses hebben aangeboden aan de Japanse fans en partners. Desondanks krijgt het gedrag van Griezmann en Dembélé mogelijk nog een staartje. De clubleiding denkt nog na over 'interne maatregelen die we passend achten'.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.