Witte rook: Memphis maakt toptransfer naar Barcelona

Reacties

Memphis Depay heeft zijn droomtransfer naar Barcelona te pakken. De Spanjaarden hebben officieel bekendgemaakt dat de aanvaller overkomt naar het beroemde Camp Nou.

Witte rook: Memphis maakt toptransfer naar Barcelona
© Pro Shots

Memphis (27) is zoals VI eerder al meldde transfervrij overgenomen van Olympique Lyon, waar hij over een aflopend contract beschikte. Trainer Ronald Koeman wilde zijn landgenoot eigenlijk vorig jaar al naar Barcelona halen, maar dit bleek financieel gezien niet mogelijk voor de in geldnood geraakte club. Memphis bleef bij Lyon en maakt nu, met een jaar vertraging, alsnog de overstap naar Barcelona.

Voor Memphis wordt Barcelona de vierde club in zijn loopbaan. De aanvaller begon bij PSV en ging met Louis van Gaal mee naar Manchester United, maar het avontuur bij de Engelse topclub bleek nog te vroeg te komen. Memphis stapte in januari van 2017 over naar Lyon en bloeide daar weer helemaal op. Hij neemt afscheid na 178 duels, waarin hij 76 keer scoorde.

Memphis is na Frenkie de Jong de tweede Nederlander in de selectie van Barcelona. Ook de Nederlands-Amerikaanse verdediger Sergiño Dest speelt bij de Catalaanse grootmacht, terwijl de club eerder deze transferzomer naast de komst van Georginio Wijnaldum greep: de EK-aanvoerder van Oranje koos voor Paris Saint-Germain.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.