'Barcelona en Atlético werken aan spectaculaire ruildeal'

Reacties

Barcelona en Atlético Madrid werken volgens Mundo Deportivo aan een spectaculaire ruildeal. De Catalaanse sportkrant pakt woensdag groots uit met het nieuws dat het de bedoeling is dat Antoine Griezmann en Saúl Ñíguez deze zomer van club zullen gaan wisselen.

'Barcelona en Atlético werken aan spectaculaire ruildeal'
© Pro Shots

Het plan voor de dubbeltransfer mag met recht sensationeel genoemd worden. Barcelona nam Griezmann twee jaar geleden nog voor liefst 120 miljoen euro over van Atlético, maar kampt nu met financiële problemen en moet ruimte maken in het salarishuis om een nieuw contract voor Lionel Messi mogelijk te maken. Een vertrek van Griezmann is, ondanks het feit dat Ronald Koeman de sportieve waarde van de dertigjarige Fransman zeker ziet, daarom bespreekbaar.

Afgelopen zaterdag werd al beweerd dat Griezmann wel oor heeft naar een terugkeer naar Atlético, de club waar hij zijn beste periode kende. De aanvaller speelde liefst 257 wedstrijden voor de club uit de hoofdstad en was daarin 133 keer trefzeker. Griezmann wordt ook in verband gebracht met Manchester City en Chelsea, maar zou liever in Spanje willen blijven wonen en werken.

Datzelfde geldt voor Saúl. De 26-jarige middenvelder was in de afgelopen jaren een belangrijke kracht bij Atlético, dat zich met de komst van Rodrigo de Paul echter al heeft voorbereid op een vertrek van de Spaans international. Saúl zou bij Liverpool in beeld zijn als opvolger voor Georginio Wijnaldum, maar wil zijn vaderland niet verlaten. Barcelona: dat zou hij volgens de berichtgeving van Mundo Deportivo wel zien zitten. De Catalanen slaagden er niet in om Wijnaldum aan te trekken en hopen nu op Saúl als topversterking voor het middenveld.

'De puzzel die Barcelona en Atlético in elkaar proberen te leggen, krijgt steeds een beetje meer vorm', zo wordt er geschreven over de plannen. 'Beide clubs beseffen dat het geen eenvoudige taak is, maar geloven dat de omstandigheden van beide spelers ervoor zorgen dat een deal mogelijk is.' Saúl zal natuurlijk niet voor een appel en een ei bij Barcelona komen voetballen, maar neemt wel genoegen met heel wat minder salaris dan Griezmann. Bij Atlético zijn de geldzorgen minder groot: Diego Simeone wil daar na het kampioenschap van vorig seizoen vooral graag doorpakken.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.