Spartak geeft vertrokken Larsson trap na met venijnig bericht

Reacties
Spartak geeft vertrokken Larsson trap na met venijnig bericht
© Pro Shots
In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je in deze rubriek.

Jordan Larsson kan transfervrij op zoek naar een nieuwe club nadat zijn contract met Spartak Moskou maandag werd ontbonden. De Zweedse aanvaller wilde niet terug naar Rusland nu de oorlog in Oekraïne nog altijd gaande is. Zijn vertrekwens wordt hem niet in dank afgenomen.

Larsson maakte eerder al dankbaar gebruik van de regeling van de FIFA om tijdelijk onder zijn contract uit te komen. De voormalig speler van NEC keerde bij AIK Solna terug in zijn thuisland. Nu de FIFA voetballers in Rusland en Oekraïne ook tot en met 30 juni 2023 de mogelijkheid biedt om transfervrij naar een andere club te vertrekken, laat Larsson Spartak definitief achter zich. Hij lag nog tot medio 2023 vast.

Dat Larsson in Zweedse media aangaf opgelucht te zijn dat hij Rusland kon verlaten, zorgde voor boze reacties in het land. Voormalig Spartak-speler Valery Kechinov noemde de zoon van Henrik Larsson in gesprek met Sport Express een 'ondankbare voetballer'. 'Dat soort spelers heeft Spartak niet nodig. Zijn vertrek is ook bepaald geen verlies voor de club. Hij wilde niet terug, maar heeft hier wel jarenlang een vorstelijk salaris ontvangen. Hij had ook met stille trom kunnen vertrekken.'

Spartak gaf Larsson ook nog een trap na. Op Telegram plaatste de club een foto van de aanvaller met de tekst: 'Agent 007: 0 goals, 0 assists en 7 interviews.' De club doelde op het feit dat Larsson afgelopen seizoen in zeventien competitieduels bij geen enkel doelpunt betrokken was, maar dus wel regelmatig in gesprek met de media aangaf te willen vertrekken bij de club. In totaal speelde Larsson 83 wedstrijden voor Spartak waarin hij 27 keer scoorde.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Spartak Moskou
Meer over Spartak Moskou
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.