Larsson is transfervrij: fans dromen van herhaling van de geschiedenis

Reacties

Jordan Larsson vertrekt uit Rusland. De geboren Rotterdammer stond nog een jaar onder contract bij Spartak Moskou, maar maakt gebruik van de door de FIFA geboden mogelijkheid om zijn verbintenis te ontbinden. Een besluit over een nieuw avontuur heeft Larsson nog niet genomen. Op Twitter dromen diverse supporters van Celtic, de oude club van zijn vader Henrik, alvast van de komst van Larsson.

Larsson is transfervrij: fans dromen van herhaling van de geschiedenis
© Pro Shots

De 25-jarige aanvaller maakte begin april op huurbasis de overstap van Spartak naar het Zweedse AIK. Vorige week zei Larsson tegen Aftonbladet niets te weten over zijn nabije toekomst. Hij hield de deur voor een langer verblijf bij AIK open. 'Ik heb aangegeven dat mijn ambities in het buitenland liggen, maar AIK is altijd in beeld. Mijn tijd hier was weliswaar kort, maar fantastisch.'

Sinds zijn komst was Larsson goed voor drie doelpunten en twee assists in elf wedstrijden in de Allsvenskan. Sportief directeur Henrik Jurelius sprak zondag na een 1-1 gelijkspel tegen Degerfors IF de hoop uit dat Larsson bij AIK blijft. 'Hij ziet AIK niet als een slecht alternatief', klonk het tegenover Expressen. Omdat zijn huurcontract over drie dagen afloopt, bestaat de kans dat Larsson zijn laatste wedstrijd voor de club al heeft gespeeld.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De zevenvoudig international van Zweden speelde tussen januari 2017 en de zomer van 2018 voor NEC, zowel in de Keuken Kampioen Divisie als in de Eredivisie. Hij is de zoon van voormalig Feyenoord-aanvaller Henrik Larsson en werd geboren tijdens diens dienstverband in Rotterdam. In december 2020 zei Jordan ooit aan de slag te willen bij Celtic, de club waarvoor zijn vader tussen 1997 en 2004 furore maakte.

'Het You’ll Never Walk Alone herinner ik me nog goed', zei Larsson over de wedstrijden die hij als kind bezocht om zijn vader te zien. 'De sjaaltjes voor de wedstrijd en alles eromheen... Celtic heeft een speciale plek in mijn hart. Maar omdat mijn vader zo'n grote naam heeft daar, zou ik graag eerst mijn eigen naam vestigen voordat ik daar zou spelen. Als de kans ooit voorbijkomt, zou het heel aantrekkelijk zijn. Het zou een droom zijn.' Via Twitter laten Celtic-fans maandag al massaal van zich horen: zij zien Larsson junior graag bij de club. 

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.