Til heeft zijn handen vrij na FIFA-besluit over Rusland

Reacties

Guus Til hoeft deze zomer niet terug naar Spartak Moskou. Een beslissing van de FIFA geeft hem de vrijheid in te gaan op een andere aanbieding.

Til heeft zijn handen vrij na FIFA-besluit over Rusland

Til leefde in onzekerheid over zijn toekomst. Na zijn tijdelijke verblijf bij Feyenoord zou hij moeten terugkeren naar Spartak Moskou, waar hij nog een doorlopend contract heeft. De Russische invasie van Oekraïne zorgde voor vraagtekens.

De FIFA heeft die vraagtekens weggenomen door de maatregelen naar aanleiding van de oorlog te verlengen. Buitenlandse spelers kunnen hun een contract bij een Russische of Oekraïense club een jaar opschorten. Ze hebben dan hun handen vrij voor het zoeken van een ander onderkomen.

De wereldvoetbalbond houdt de situatie nauwlettend in de gaten. 'De FIFA blijft ook het aanhoudende gebruik van geweld door Rusland in Oekraïne veroordelen en roept op tot een snelle stopzetting van de oorlog en een terugkeer naar vrede.'

De Russische bond (RFU) is niet te spreken over het FIFA-besluit, zo maakt het via een statement duidelijk. 'We spreken ons ongenoegen uit.' De Russische clubs kunnen rekenen op alle steun van de bond, mocht het aankomen op het aanvechten van deze FIFA-beslissing.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.