Sparta haalt revelatie Kharchouch alsnog naar Rotterdam

Reacties

Sparta Rotterdam heeft Reda Kharchouch voor twee seizoenen, met een optie voor een derde jaar, gecontracteerd. De spits die in zijn eerste profseizoen bij Telstar indruk maakte in de Keuken Kampioen Divisie zag een transfer in de winterstop nog op het laatste moment afketsen, maar meldt zich een half jaar later alsnog in Rotterdam.

Sparta haalt revelatie Kharchouch alsnog naar Rotterdam
© Pro Shots

De 24-jarige Kharchouch had zelf zijn zinnen al langere tijd gezet op een overstap naar de Eredivisie. De laatbloeier die tot vorig seizoen nog bij de amateurs speelde, wordt beloond voor zijn productieve eerste profseizoen in Velsen-Zuid waarin hij twintig keer scoorde in 28 duels. Telstar weigerde in de winterstop mee te werken en vangt nu een niet nader genoemd bedrag voor de Amsterdammer.

Sparta heeft nu de aanvallende opties weer op orde. Eerder al legde directeur voetbal Henk van Stee Lennart Thy en Danzell Gravenberch vast. Met Lars Veldwijk en Halil Dervisoglu vertrokken er in de winterstop al twee spitsen, Ragnar Ache vertrok inmiddels naar Eintracht Frankfurt, terwijl de huurlingen Joël Piroe en Patrick Joosten terugkeerden naar respectievelijk PSV en Utrecht.

'Reda is een jongen die al snel onze aandacht trok', aldus Van Stee op de clubwebsite. 'Zijn scorend vermogen viel op, maar het is ook een jongen met een goede mentaliteit. Hij kwam van de amateurs naar Telstar en paste zich vrijwel meteen aan dit niveau aan, wij geloven dat hij ook de stap naar de Eredivisie kan maken. In de winterstop hebben we al geprobeerd hem te contracteren, maar toen kwamen we niet tot een akkoord met Telstar, maar we zijn heel blij dat het nu wel gelukt is.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Sparta Rotterdam
Meer over Sparta Rotterdam
Meer R. Kharchouch
Meer over R. Kharchouch
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.