Spanning in de Premier League: het programma van de titelkandidaten

Reacties

Arsenal, Liverpool en Manchester City voeren een ongekend spannende titelstrijd in de Premier League. Titelverdediger City heroverde de koppositie door de nederlagen van Arsenal en Liverpool en heeft misschien wel het gunstigste programma van de drie titelkandidaten. Wel is de ploeg van Pep Guardiola nog op drie fronten actief.

Spanning in de Premier League: het programma van de titelkandidaten
© Pro Shots

Arsenal

3x uit, 3x thuis, tegen gemiddeld plek 10,2

Arsenal stond voor het afgelopen weekend bovenaan, maar gaf de koppositie uit handen door de eerste nederlaag van het kalenderjaar in de Premier League. In december was het Aston Villa van Unai Emery ook al te sterk geweest. Met wedstrijden tegen Chelsea, Tottenham Hotspur en Manchester United in het verschiet, heeft de ploeg van Mikel Arteta zeker niet het makkelijkste programma. Afhankelijk van het resultaat tegen Bayern München wacht mogelijk ook nog een vervolg in de Champions League. Woensdag wacht de return na het 2-2 gelijkspel van afgelopen dinsdag in Londen. 

Za 20 apr.

Di 23 apr.

Zo 28 apr.

Za 4 mei

Zo 12 mei

Zo 19 mei

Liverpool

2x thuis, 4x uit, tegen gemiddeld plek 9,3

Liverpool leek goede papieren te hebben voor de tweede landstitel onder Jürgen Klopp, maar gaf de koppositie afgelopen week uit handen door punten te morsen tegen Manchester United (2-2) en Crystal Palace (0-1). Beide keren brak het missen van veel kansen The Reds op. Tussendoor deelde Atalanta nog een dreun uit op Anfield. Als Liverpool de 3-0 nederlaag niet goedmaakt, is het klaar in de Europa League. Dat verschaft wel wat meer lucht in de sprint naar de laatste speeldag. Op weg daarnaartoe wachten nog een aantal lastige uitduels en een kraker tegen Tottenham Hotspur op Anfield.

Zo 21 apr.

Wo 24 apr.

Za 27 apr.

Zo 5 mei

Ma 13 mei

Zo 19 mei

Manchester City

4x uit, 2x thuis, tegen gemiddeld plek 10,2

Hoewel Guardiola en zijn mannen ogenschijnlijk minder zware wedstrijden voor de boeg hebben dan Arsenal en Liverpool, zal de Catalaanse coach op zijn hoede zijn in de laatste zes duels van het seizoen. Want hoe verteert zijn ploeg de krachtmetingen in de Champions League tegen Real Madrid en in de FA Cup tegen Chelsea, in aanloop naar het laatste blok wedstrijden in de Premier League? Die herbergt op het eerste gezicht weinig potentiële bananenschillen meer, al verspeelde de titelhouder in het recente verleden wel vaker punten tegen ploegen als Brighton & Hove Albion en Wolverhampton Wanderers.

Do 25 apr.

Zo 28 apr.

Za 4 mei

Za 11 mei

Di 14 mei

Zo 19 mei

Poll Wie wint dit seizoen de Premier League?
  • Arsenal
  • Liverpool
  • Manchester City
Premier League

Stand Premier League 2023/2024

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Arsenal
35
25
5
5
85-28
+57
80
2
Manchester City
34
24
7
3
82-32
+50
79
3
Liverpool
35
22
9
4
77-36
+41
75
* Actueel tot en met 29 apr. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Premier League
Meer over Premier League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.