Ten Hag deelt Liverpool flinke dreun uit in Engelse titelstrijd

Manchester United heeft zondag een belangrijke rol gespeeld in de Engelse titelstrijd. Erik ten Hag en zijn mannen hielden Liverpool op een gelijkspel, waardoor nu Arsenal de nieuwe koploper van de Premier League is.

Manchester United
2 - 2
Liverpool
Liverpool

Niet voor het eerst in zijn periode bij Manchester United stond de druk er vol op bij Ten Hag. Na vier keer puntenverlies in de laatste vijf competitiewedstrijden snakte de Nederlander naar drie punten. En dan kreeg United ook nog eens bezoek van de koploper van de Premier League. Toch mocht Ten Hag hopen. United had Liverpool eerder dit seizoen op 0-0 gehouden en verslagen in de FA Cup.

Toch kende Manchester United een zeer moeizame eerste helft. Liverpool, waar Virgil van Dijk in de basis stond, was heer en meester en creëerde kans op kans. Na een kwart wedstrijd konden de bezoekers het veldoverwicht ook omzetten in een voorsprong. Darwin Núñez verlengde een corner en bij de tweede paal stond Luis Díaz klaar om de 1-0 binnen te werken.

Wereldgoal Fernandes
Liverpool drong ook na de treffer flink aan, maar verzuimde verder weg te lopen. En dat heeft het geweten. Want vijf minuten na rust strafte Manchester United een individuele fout genadeloos hard af. De 21-jarige verdediger Jarell Quansah speelde een bal te kort in op Van Dijk, waardoor Bruno Fernandes ertussen kon komen. Hij twijfelde geen moment en schoot vanuit de middencirkel over doelman Caoimhín Kelleher heen de gelijkmaker binnen.

Later liet Kobbie Mainoo Ten Hag opnieuw juichen. De jonge middenvelder ontving de bal in het zestienmetergebied en krulde hem prachtig in de verre bovenhoek. In de laatste tien minuten zag Ten Hag de overwinning nog door zijn vingers glippen. Invaller Harvey Elliott werd gevloerd door Aaron Wan-Bissaka, waardoor de bal op de stip ging. Mohamed Salah benutte de strafschop: 2-2.

Door het puntenverlies van Liverpool is Arsenal de nieuwe koploper van Engeland. De Gunners hebben evenveel punten verzameld als nummer twee Liverpool, maar een aanzienlijk beter doelsaldo (negen doelpunten beter). Manchester City volgt op één punt. Manchester United bezet nu de zesde plek in de Premier League.