Spanje beloont bondscoach Lopetegui voor veelbelovende start

Reacties

De Spaanse voetbalbond (RFEF) heeft het contract van Julen Lopetegui verlengd. De 51-jarige bondscoach blijft aan tot en met het EK 2020, zo maakte de nieuwe bondsvoorzitter Luis Rubiales dinsdag bekend tijdens een persconferentie.

Spanje beloont bondscoach Lopetegui voor veelbelovende start

Lopetegui werd na het EK 2016 aangesteld als opvolger van Vicente del Bosque, die sinds 2008 de leiding had over de Spaanse nationale ploeg. Onder leiding van de voormalig trainer van Real Madrid werd La Roja in 2010 wereldkampioen en prolongeerde het in 2012 de Europese titel.

Met Lopetegui aan het roer plaatste Spanje zich probleemloos voor het WK 2018 in Rusland. De voormalig trainer van FC Porto, die zowel met Spanje Onder-19 als Spanje Onder-21 Europees kampioen werd, verloor geen enkele van zijn eerste achttien interlands.

Die veelbelovende start moet volgende maand resulteren in een sterk WK-optreden van Spanje, dat vier jaar terug  nog op hardhandig wijze werd onttroond als wereldkampioen door onder meer met 5-1 te verliezen van Oranje en uiteindelijk al in de groepsfase van het WK in Brazilië te stranden.

Lopetegui maakte maandag zijn definitieve WK-selectie bekend, waarin geen plek was voor spelers als Cesc Fabregas, Marcos Alonso en Álvaro Morata. Spanje is op het WK in Rusland ingedeeld in Groep B en stuit daarin op Portugal (15 juni), Iran (20 juni) en Marokko (25 juni).

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.