Spaanse media zien dat de lach terug is bij Frenkie de Jong

Reacties

Xavi koos zaterdagavond voor twee Nederlandse basisspelers tegen Cádiz, Frenkie de Jong en Memphis Depay maakten een wisselende indruk op Spaanse media.

Spaanse media zien dat de lach terug is bij Frenkie de Jong
© Pro Shots
Cádiz
Cádiz
0 - 4
Barcelona
Barcelona

De Jong maakte weinig indruk in de eerste helft, maar kende volgende de sportkranten een betere tweede helft, waarin hij de score opende namens Barça. 'Onbeduidend in de eerste helft, maar daarna trapte hij het gaspedaal flink in en kon hij zijn bijdrage leveren', schrijft Mundo Deportivo na de 0-4 zege.

Ook bij Sport zagen ze dat De Jong zich lekkerder voelde in de tweede helft. 'Hij had veel meer zelfvertrouwen en dat zag je.' AS begrijpt waarom De Jong is gebleven, ondanks interesse vanuit Engeland. 'De glimlach na de 0-1 is die van een speler die weet dat hij belangrijk is geweest ondanks een gebrekaan kansen in de basisopstelling. De Nederlander moet gedacht hebben dat hij na drie slechte seizoenen van Barça niet wil vertrekken als de club zijn kleur terug heeft gekregen. De lach is terug.'

Over Memphis waren de Spaanse media minder te spreken. Sport trok al een pijnlijke conclusieAS sluit aan in dat verhaal door te stellen dat Barcelona krap in de keuzes zit achter Lewandowski. 'Memphis in de spits, Raphinha op rechts en Ferran Torres op links: die tridente werkt dus niet', is de conclusie van Mundo Deportivo.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.