Bekijk hier het belangrijke doelpunt van Frenkie de Jong tegen Cádiz

Frenkie de Jong heeft zijn rentree in de basis opgeluisterd met een doelpunt. De middenvelder zette Barcelona zaterdag op voorsprong tegen Cádiz.

© Screenshot Ziggo Sport
Cádiz
Cádiz
0 - 4
Barcelona
Barcelona

Net als Memphis mocht De Jong weer eens in de basis beginnen. Waar Memphis een ongelukkige wedstrijd speelde en voor rust een uitgelezen mogelijkheid op de openingstreffer liet liggen, sloeg De Jong in de tweede helft genadeloos toe.

Raphinha zette tien minuten na de pauze een aanval op en stuurde Gavi diep. Zijn voorzet werd door doelman Jeremías Ledesma voor de voeten van De Jong geduwd. De Oranje-international schoot de bal vervolgens in het lege doel en liet zijn eerste doelpunt van het seizoen aantekenen (0-1).

Vlak na de openingstreffer moest Memphis plaatsmaken voor Robert Lewandowski, die rust kreeg van Xavi.