Spaanse media roemen Luuk de Jong richting 'nostalgisch' duel voor Sevilla

Reacties

Spaanse media blikken alvast vooruit op Champions League-ontmoeting tussen PSV en Sevilla. Daarbij wordt het vizier gericht op Luuk de Jong, eerder succes van Sevilla in het Philips Stadion en het incident van vorig seizoen waarbij keeper Marko Dmitrovic werd aangevallen door een toeschouwer.

Spaanse media roemen Luuk de Jong richting 'nostalgisch' duel voor Sevilla
© Pro Shots
PSV
PSV
2 - 2
Sevilla
Sevilla

Dagblad AS gaat terug naar de Europa League-editie tussen PSV en Sevilla van vorig seizoen. Toen werd Dmitrovic aangevallen door een veldbetreder, die de Servische doelman een klap gaf. De man kreeg een celstraf opgelegd en is veertig jaar lang niet welkom in het Philips Stadion. 'Dmitrovic keert terug naar het stadion van zijn nachtmerrie', meldt AS in aanloop naar het weerzien tussen PSV en Sevilla in Eindhoven. De krant vermoedt dat Dmitrovic weer onder de lat zal staan bij de Europa League-winnaar van vorig het afgelopen seizoen. In de laatste drie officiële wedstrijden van Sevilla stond de Noor Orjan Nyland op doel.

Bedevaartsoord
Volgens AS komen door het bezoek aan PSV ook mooie herinneringen naar boven bij de Andalusiërs: in het seizoen 2005/06 won Sevilla de UEFA Cup-finale in het Philips Stadion door Middlesbrough met 4-0 te verslaan. 'Het Philips Stadion is een waar bedevaartsoord voor Sevilla-aanhangers. Het is het stadion waar het eerste grote Europese succes werd behaald. En toevallig of niet, elke keer dat Sevilla tegen een Nederlandse club speelde, werd in dat seizoen uiteindelijk een Europese prijs veroverd', schrijft de krant.

Dat gebeurde ook in de seizoenen 2006/07 (na een duel met AZ), 2014/15 (na twee wedstrijden tegen Feyenoord) en dus 2022/23, waarin Sevilla na de confrontaties met PSV uiteindelijk de Europa League-finale won ten koste van AS Roma. De regionale krant Diario de Sevilla noemt Eindhoven 'nostalgische grond' voor Sevilla. 'In 2006 vond daar de grootste vreugde-explosie plaats in de historie van deze club.'

Luuk de Jong na de Europa League-winst met Sevilla in 2020: de huidige spits van PSV scoorde twee keer in de finale tegen Internazionale.
© Pro Shots
Luuk de Jong na de Europa League-winst met Sevilla in 2020: de huidige spits van PSV scoorde twee keer in de finale tegen Internazionale.

Held van Keulen
Volgens Diario de Sevilla moet Sevilla dinsdagavond waken voor de kwaliteiten van PSV-aanvoerder Luuk de Jong, die de Andalusische club in augustus 2020 aan de zesde Europa League-titel hielp in de finale in Keulen tegen Internazionale. 'Luuk de Jong, de held van Keulen, is met zijn ervaring goud waard voor dit PSV', aldus de krant, die constateerde dat de nederlaag van PSV bij Arsenal een 'reality check' was voor het elftal van trainer Peter Bosz.

ABC de Sevilla schrijft dat het nog de vraag of Youssef En Nesyri in actie kan komen bij Sevilla. De spits ontbrak vrijdagavond tegen Barcelona vanwege een enkelblessure en is een twijfelgeval voor het duel in Eindhoven. De Marokkaans international scoorde dit seizoen twee keer in zes officiële duels. Tijdens de wedstrijd tegen Barcelona stond de Belg Dodi Lukebakio in de punt van de aanval. 

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.