Spaanse journalist zegt sorry na volkomen ongepaste Ansu Fati-opmerking

In Spanje is flinke ophef ontstaan na een volslagen misplaatste opmerking van een journalist. Hij vergeleek Barcelona-talent Ansu Fati met 'een jonge, zwarte straatverkoper die wegrent van de politie'. Daarvoor heeft hij nu zijn excuses aangeboden.

Spaanse journalist zegt sorry na volkomen ongepaste Ansu Fati-opmerking
© Pro Shots
Barcelona
Barcelona
5 - 1
Ferencváros
Ferencváros

De Spaanse krant ABC plaatste dinsdagavond een verslag van de wedstrijd Barcelona - Ferencváros, in de Champions League. Tijdens de 5-1 zege van de ploeg van trainer Ronald Koeman maakte toptalent Fati grote indruk, was ook journalist Salvador Sostres opgevallen. 'In looppas oogt hij als een soort gazelle', zo omschreef hij de stijl van Fati. Niet veel later maakte hij echter een totaal ongepaste opmerking. 'Hij valt ook te vergelijken met een jonge, zwarte straatverkoper die wegrent van de politie.'

Die zin leidde logischerwijs tot grote ophef in Spanje, onder anderen ploeggenoot Antoine Griezmann meldde zich via Twitter. 'Ansu is een uitzonderlijke jongeman, hij verdient respect, net zoals iedereen. Nee tegen racisme, nee tegen dit soort onfatsoenlijkheid.'

Middels een artikel op de website hebben ABC en Sostres nu excuses gemaakt. 'Ik wilde de schoonheid van Ansu's bewegingen en de klasse van dit jonge talent prijzen, maar sommige van mijn opmerkingen zijn opgevat als racistisch. Dat is het laatste wat ik heb bedoeld en dat is absoluut niet mijn mening over deze speler. Het misverstand spijt me enorm, ik bied mijn excuses aan aan iedereen die ik hiermee mogelijk heb beledigd', zo schrijft de journalist.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's