Kunststukje De Jong draagt bij aan bijna zorgeloze avond Koeman

Reacties

Barcelona heeft met ruime cijfers afgerekend met Ferencváros, al zorgde Gerard Piqué voor een tegenvaller. Juventus begon in Groep G met een succes.

Kunststukje De Jong draagt bij aan bijna zorgeloze avond Koeman
© Pro Shots
Barcelona
Barcelona
5 - 1
Ferencváros
Ferencváros

Barcelona start niet als topfavoriet aan de Champions League, zo vertelde Ronald Koeman in de aanloop naar het duel met Ferencváros. 'Maar we kunnen ver komen', voegde hij eraan toe.

Een eerste stap werd dinsdag gezet, al was het begin niet overtuigend. Het gezicht van Koeman sprak boekdelen nadat Ferencváros in de tiende minuut een eerste waarschuwing had afgegeven. Tokmac Nguen had namelijk te vroeg gejuicht na zijn treffer, die vanwege buitenspel werd afgekeurd.

Toch kon Koeman na 45 minuten met een gerust hart de catacomben in. Lionel Messi en Ansu Fati hadden Barcelona een comfortabele marge bezorgd. De Argentijn had de score geopend uit een strafschop, die hij zelf had verdiend. Hij kreeg kort voor rust navolging van Fati. De kersverse Spaanse international rondde met zijn scheenbeen af na een zeer fraaie stift-assist van Frenkie de Jong.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Met het oog op de aanstaande Clásico – zaterdag komt Real Madrid naar Camp Nou – was dat een welkome voorsprong voor Barcelona. Op halve kracht kon de Catalaanse grootmacht in de tweede helft vertrouwen tanken. In de 54ste minuut deed Philippe Coutinho een duit in het zakje. Na een hakje van Fati rondde hij met enig fortuin af; 3-0.

Toch was het geen zorgeloze avond voor Koeman. Hij zag hoe scheidsrechter Sandro Schärer in de 69ste minuut Gérard Pique uit het veld stuurde. De verdediger trok in een potje aan elkaar trekken met Nguen aan het korste einde met een rode kaart én een strafschop als resultaat. Ighor Kharatin benutte de penalty, maar tekende niet voor het laatste wapenfeit in Camp Nou. Die eer was weggelegd voor Ousmane Dembélé. De invaller was net als Pedri trefzeker voor de tien van Barcelona; 5-1.

Dinamo Kiev
Dinamo Kiev
0 - 2
Juventus
Juventus

De trainer Andrea Pirlo beleefde dinsdag in Oekraïne zijn vuurdoop in de Champions League. Voor de Italiaan was het sowieso al een bijzondere ontmoeting aangezien bij Dinamo Kiev een oude bekende als trainer op de bank zat. Mircea Lucescu (75) had hem op vijftienjarige leeftijd bij het eerste van Brescia gehaald.

Zijn oude leermeester bezorgde Pirlo een lastige avond. Dinamo Kiev kwam de eerste helft ondanks kansen voor Federico Chiesa en Dejan Kulusevski ongeschonden door. Koud uit de kleedkamer na de rust sloeg Juventus wel toe.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Álvaro Morata was de man die de ban brak. De Spanjaard scoorde van dichtbij uit een rebound na een schot van Kulusevski. Met zijn goal tegen Kiev gaf hij zijn comeback bij De Oude Dame meer kleur. Na zijn goal zondag tegen Crotone (1-1) deed hij ook in de Champions League direct van zich spreken. In de slotfase maakte Morata met een rake kopbal een einde aan de onzekerheid; 0-2.

Barcelona is de volgende tegenstander van Juventus.

UEFA Champions League

Stand Groepsfase Groep G UEFA Champions League 2020/2021

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Juventus
6
5
0
1
14-4
+10
15
2
Barcelona
6
5
0
1
16-5
+11
15
3
Dinamo Kiev
6
1
1
4
4-13
-9
4
4
Ferencváros
6
0
1
5
5-17
-12
1
* Actueel tot en met 27 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.