Pirlo komt leermeester tegen: 'Ik ben hem eeuwig dankbaar'

Reacties

Voor Andrea Pirlo is de wedstrijd tegen Dinamo Kiev dinsdag niet alleen zijn debuut als trainer in de Champions League. De oefenmeester komt met Juventus Mircea Lucescu tegen, de trainer die hem op vijftienjarige leeftijd bij het eerste elftal van Brescia haalde.

Pirlo komt leermeester tegen: 'Ik ben hem eeuwig dankbaar'
© Pro Shots
Dinamo Kiev
Dinamo Kiev
0 - 2
Juventus
Juventus

Waar Pirlo dinsdag voor het eerst op de bank zit als trainer in de Champions League is het voor de 75-jarige Lucescu al zijn zoveelste wedstrijd in het miljardenbal. Het contrast is groot. Pirlo is blij om zijn oude leermeester tegen te komen.

'Lucescu was mijn eerste trainer. Ik heb prachtige herinneringen aan hem en ben hem eeuwig dankbaar. Het zal een mooie strijd worden tussen ons. Lucescu is een tactisch expert, ik ken hem goed. We willen allebei onze kaarten zo slim mogelijk inzetten', zei Pirlo tijdens de persconferentie in aanloop naar de wedstrijd.

Pirlo kan in Kiev geen beroep doen op Cristiano Ronaldo, die positief testte op het coronavirus. 'Maar we hebben andere spelers die op zijn positie uit de voeten kunnen, zoals Álvaro Morata deed tegen Crotone. We gaan morgen bepalen hoe onze aanval eruit gaat zien. Ik ben erg kalm en kijk uit naar deze wedstrijd. Het is essentieel dat we beginnen met een zege.'

Mircea Lucescu.
© Pro Shots
Mircea Lucescu.

Lucescu kijkt ernaar uit om Pirlo weer te zien. 'Maar Pirlo en ik gaan die wedstrijd niet spelen, dat doen de spelers. Zij weten wat ze te doen staat. Het was lastig voorbereiden met de interlandbreak tussendoor, maar we gaan er vol voor. Ik heb Pirlo niet meer gesproken de laatste weken. Na zijn aanstelling wel, toen complimenteerde ik hem. Ik zei dat hij nog veel moeilijkheden gaat krijgen en dat hij slim moet zijn. Hij leert iedere dag en hij heeft een geweldig team.'

Bekijk hier al onze video's
Meer Juventus
Meer over Juventus
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.