Crotone laat Juventus struikelen tijdens rampdebuut Chiesa

Reacties

Juventus heeft twee dure punten laten liggen bij promovendus Crotone, dat tot zaterdagavond nog puntloos was. Zonder Matthijs de Ligt en Cristiano Ronaldo struikelde De Oude Dame, mede door het dramatische debuut van Federico Chiesa.

Crotone laat Juventus struikelen tijdens rampdebuut Chiesa
© Pro Shots
Crotone
Crotone
1 - 1
Juventus
Juventus

Onder de Juventus-lat was er zaterdag een basisplaats voor good old Gianluigi Buffon, die daarmee zijn 650ste competitiewedstrijd in de Serie A speelde. Hij is de eerste speler in de geschiedenis die die mijlpaal heeft bereikt. Fraaie statistiek: zeven van de tien Juve-veldspelers die zaterdagavond samen met hem in de basis stonden, waren nog niet geboren toen Buffon in november 1995 zijn Serie A-debuut maakte.

Een heuglijke avond dus voor Buffon, maar de routinier moest de bal al vroeg uit het net halen. Na een overtreding van Leonardo Bonucci op Arkadiusz Reca ging de bal op de stip, het buitenkansje werd benut door Crotone-spits Simeon Tochukwu Nwankwo, alias Simy. Beide ploegen zochten de kleedkamers halverwege echter op met een 1-1 gelijkspel, nadat Álvaro Morata op aangeven van basisdebutant Chiesa scoorde.

De aanvaller werd op Deadline Day overgenomen van Fiorentina en moest meteen in de basis opdraven, mede door de vele afwezigen bij de grootmacht van trainer Andrea Pirlo. Zo zijn Cristiano Ronaldo en Weston McKennie besmet met het coronavirus, ontbraken Matthijs de Ligt, Alex Sandro en Aaron Ramsey met blessures, terwijl Paulo Dybala niet helemaal fit was. De gelijkmaker was de aanzet voor een periode van flinke Juve-druk, maar dat leidde nog niet tot de 1-2.

Noppen vooruit
Sterker nog: die viel uiteindelijk helemaal niet voor Juventus, dat met tien man de eindstreep haalde. Waar Chiesa in de eerste helft met een assist nog een positieve hoofdrol speelde, ging hij in de tweede helft de mist in. Na een roekeloze overtreding (met de noppen vooruit, zie hoofdfoto) kreeg hij direct rood, waardoor zijn debuut uitmondde in een klein drama.

Juventus leek de wedstrijd in de slotfase echter alsnog naar zich toe te trekken. Juan Cuadrado schoot op doel, zijn poging werd door Morata tot doelpunt gepromoveerd. De VAR oordeelde na een lange check echter dat het buitenspel was van de spits, waardoor de treffer niet doorging. Zodoende pakte Crotone verrassend het eerste punt van dit seizoen, terwijl Juventus voor de tweede keer (na AS Roma-uit) punten liet liggen.

Serie A

Stand Serie A 2020/2021

Italië

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Internazionale
38
28
7
3
89-35
+54
91
2
AC Milan
38
24
7
7
74-41
+33
79
3
Atalanta Bergamo
38
23
9
6
90-47
+43
78
4
Juventus
38
23
9
6
77-38
+39
78
5
Napoli
38
24
5
9
86-41
+45
77
6
Lazio
38
21
5
12
61-55
+6
68
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.