Lukkien zet de toon: 'Ze zijn bij Roda weer in hun holletje gekropen'

Reacties

Dick Lukkien heeft de toon gezet voor het beslissende duel tussen FC Groningen en Roda JC Kerkrade om promotie naar de Eredivisie. De oefenmeester van de Trots van het Noorden ziet dat supporters over en weer bakkeleien over beslissingen van de arbitrage, en doet daar zelf vrolijk aan mee.

Lukkien zet de toon: 'Ze zijn bij Roda weer in hun holletje gekropen'
© Pro Shots
FC Groningen
FC Groningen
2 - 0
Roda JC Kerkrade
Roda JC Kerkrade

De verhoudingen tussen Groningen en Roda staat flink op scherp richting vrijdag. De twee clubs vechten in een onderling duel uit wie er als tweede promoveert vanuit de Keuken Kampioen Divisie, samen met Willem II. Op de persconferentie in aanloop naar de ontknoping reageerde Lukkien ietwat venijnig op wat situaties die zich de afgelopen weken voordeden.

'Dat er aan beide kanten dingen ontstaan waarbij je elkaar van dingen beticht, is logisch in deze concurrentiestrijd', begint Lukkien tegen ESPN. De coach zag dat supporters van Roda het de arbitrage verweten dat Leandro Bacuna geen rode kaart kreeg in de uitwedstrijd bij Willem II, dat in een gelijkspel eindigde. Als Groningen dat duel had verloren, dan was Roda nu al gepromoveerd.

Lukkien zegt vervolgens tussen neus en lippen door dat de fans uit Limburg wel een toontje lager mogen zingen. 'Ze zijn vorige week weer in hun holletje gekropen toen Matisse Didden dacht dat hij aan het waterpoloën was. Dingen gebeuren over en weer', aldus de trainer, doelend op een situatie die zich voordeed tijdens de thuiswedstrijd van Roda en SC Cambuur. Didden gleed zeer opzichtig een bal met zijn handen over de achterlijn, maar dat ontging de arbitrage.

Het duel tussen Groningen en Roda wordt vrijdagavond gespeeld. Om 20.00 uur is de Euroborg het decor. Wanneer Groningen wint, klimt het over Roda heen. In elke andere situatie promoveert de club uit Kerkrade rechtstreeks.

Bekijk hier al onze video's
Meer FC Groningen
Meer over FC Groningen
Meer Roda JC Kerkrade
Meer over Roda JC Kerkrade
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.