Spaanse Champions League-misère: slechts één ploeg bij de laatste zestien

Reacties

In Nederland ging natuurlijk veel aandacht uit naar de uitschakeling van Ajax in de Champions League, omdat de Amsterdammers de enige Nederlandse troef waren op het hoogste podium. Spanje had ook een beroerde week op het miljardenbal: daar vlogen drie clubs het toernooi uit.

Spaanse Champions League-misère: slechts één ploeg bij de laatste zestien
© Pro Shots

De ellende begon dinsdagavond met Sevilla. De Andalusiërs wonnen weliswaar zelf van FC Kopenhagen, maar omdat Borussia Dortmund een punt thuishield tegen Manchester City, werd Sevilla verbannen naar zijn favoriete toernooi: de Europa League. Woensdag werd het nog erger voor Spanje.

De uitschakeling van Barcelona had zich al aangekondigd; enkel als Internazionale punten zou morsen in eigen huis tegen Viktoria Plzen had de ploeg van Frenkie de Jong nog kans om in de Champions League te overwinteren. Inter won soeverein, waarna Barcelona sowieso kansloos verloor van Bayern München.

Dat Atlético Madrid sneuvelde mocht met recht een verrassing heten. FC Porto had het al moeilijk gemaakt door glansrijk te winnen bij Club Brugge, waarna de mannen van Diego Simeone hun laatste kansen te grabbel gooiden door in het eigen Wanda Metropolitano niet van Bayer Leverkusen te winnen: 2-2. In de slotfase misten Los Colchoneros nog een strafschop.

Na de kerst zien we dus alleen Real Madrid terug in de Champions League. De Koninklijke deelde in dde malaise door te verliezen bij RB Leipzig, maar was al geplaatst. Zoals ieder jaar lukte het de ploeg van Carlo Ancelotti ook nu dus weer glansrijk om de poulefase te overleven. Dat is deze eeuw nog niet eerder gebeurd: slechts één Spaanse ploeg in de tweede ronde van de Champions League. De laatste keer was in 1999, ook toen overwinterde Real Madrid. Destijds waren er maar twee Spaanse deelnemers. Real sneuvelde toen in de kwartfinale tegen Dinamo Kiev.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.