Gemiste strafschop Mahrez heeft geen nare gevolgen voor Manchester City

Reacties

Manchester City gaat als winnaar van Groep G naar de knock-outfase van de Champions League. De ploeg van Pep Guardiola bleef dinsdag door een gemiste strafschop van Riyad Mahrez steken op een gelijkspel bij Borussia Dortmund, maar had daar voldoende aan om de poule te winnen.

Gemiste strafschop Mahrez heeft geen nare gevolgen voor Manchester City
© Pro Shots
Borussia Dortmund
Borussia Dortmund
0 - 0
Manchester City
Manchester City

Erling Haaland keerde dinsdagavond terug in het stadion waar hij een superster werd en was ongetwijfeld vastberaden om zich te laten zien in het Signal Iduna Park. Het werd echter niet de wedstrijd van de topschutter, die halverwege al naar de kant werd gehaald door Pep Guardiola. De coach van City liet Nathan AkΓ© van begin tot eind meedoen, terwijl aan de kant van Dortmund Donyell Malen het moest doen met een invalbeurt van ruim een kwartier.

In de eerste helft waren de beste kansen voor Dortmund. Vooral Karim Adeyemi en Youssoufa Moukoko zorgden voor gevaar, maar zij slaagden er niet in om Champions League-debutant Stefan Ortega te passeren. Ook na rust bleef Dortmund druk zetten, voordat City uit het niets een strafschop kreeg, na een overtreding van Emre Can op Mahrez. De Algerijn ging zelf achter de bal staan, maar zag zijn inzet gekeerd worden door Gregor Kobel.

Bij City en Dortmund ontbrak hierna de pure wilskracht om nog op zoek te gaan naar een winnend doelpunt. Beide ploegen konden immers wel leven met een remise: City is nu zeker van de groepswinst en Dortmund gaat als nummer twee van de poule naar de knock-outfase. Sevilla is door de remise in Duitsland naar de Europa League verbannen.

Eerder op de avond had Sevilla nog hoop:

UEFA Champions League

Stand Groepsfase Groep G UEFA Champions League 2022/2023

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Manchester City
6
4
2
0
14-2
+12
14
2
Borussia Dortmund
6
2
3
1
10-5
+5
9
3
Sevilla
6
1
2
3
6-12
-6
5
4
FC Kopenhagen
6
0
3
3
1-12
-11
3
* Actueel tot en met 15 mrt. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.