Sevilla houdt Champions League-kansen levend met dank aan Dolberg-vervanger

Sevilla heeft eindelijk zijn eerste overwinning in de groepsfase van de Champions League binnen. Door een zege op FC Kopenhagen mogen de Spanjaarden nog hopen op overwintering op het hoogste Europese podium.

Sevilla
Sevilla
3 - 0
FC Kopenhagen

Voor zowel Sevilla als Kopenhagen was het duel in Estadio Ramón Sánchez Pizjuán de wedstrijd van de laatste kans. Beide teams hadden na vier duels nog maar twee punten. Sevilla-coach Jorge Sampaoli koos voor veel creativiteit en liet Suso, Isco en Papu Gómez starten. De aanvallende middenvelders moesten Kasper Dolberg aan kansen helpen. De ex-Ajacied had voor het eerst dit seizoen een basisplaats in een Champions League-wedstrijd.

Dolberg greep zijn kans niet. Na 45 minuten, nul doelpogingen, nul gecreëerde kansen en slechts elf balcontacten zat voor hem de wedstrijd erop. Met Youssef En Nesyri als vervanger van Dolberg voerde Sevilla vanaf de start van de tweede helft de druk op. Het was En Nesyri die de ban in de 61ste minuut brak. Hij toucheerde de bal met zijn hoofd na een fraaie pass van Gómez en klopte zo Kopenhagen-goalie Kamil Grabara: 1-0.

Het historisch jeugdige Kopenhagen zocht de aanval waar het kon, maar in de gevarenzone was het spel van de Denen simpelweg te slordig. Ook Ajax-huurling Mohamed Daramy kon als basisspeler niet het verschil maken. Wél was Kopenhagen in de 82ste minuut nog dicht bij de gelijkmaker via invaller Kevin Diks. Zijn kopbal eindigde tegen het aluminium. Even later deelde Sevilla de genadeklap uit via Isco. De Spaans international gooide de wedstrijd in het slot door de bal met veel gevoel in de verre bovenhoek te krullen: 2-0.

Rechtsback Gonzalo Montiel zorgde in de extra tijd met de 3-0 voor het slotakkoord. De schade werd wel nog wat groter voor de bezoekers. Davit Khocholava kreeg na ingrijpen van de VAR rood voor een oliedomme overtreding op Isco, waardoor Kopenhagen de wedstrijd met tien man eindigde.