Bayern München geeft uitgeschakeld Barcelona een trap na

Reacties

Bayern München heeft zich met een overwinning op het reeds uitgespeelde Barcelona verzekerd van de eerste plaats in Groep C. Sadio Mané en Eric Maxim Choupo-Moting, twee aanvallers die zijn opgestaan na het vertrek van Robert Lewandowski naar Spanje, waren trefzeker in het Camp Nou.

Bayern München geeft uitgeschakeld Barcelona een trap na
© Pro Shots
Barcelona
Barcelona
0 - 3
Bayern München
Bayern München

Barcelona speelde woensdag voor spek en bonen, omdat Internazionale eerder op de avond geen fout had gemaakt tegen Viktoria Plzen. Daardoor wisten de manschappen van Xavi al dat zij na de jaarwisseling verder moeten gaan in de Europa League. Voor Bayern stond er woensdag nog wél wat op het spel, namelijk de groepszege. Die werd vrij overtuigend veiliggesteld.

Mané zette Barcelona al in de tiende minuut op voorsprong. De Senegalees werd de diepte in gestuurd door Serge Gnabry, liep slim langs Héctor Bellerín en wipte de bal voorbij Marc-André ter Stegen. Barcelona kwam na deze domper wat beter in de wedstrijd, maar kreeg uit een tegenaanval een tweede goal om de oren. Bayern kwam er met drie man razendsnel uit en Choupo-Moting schoot de 0-2 tegen de touwen. Ter Stegen werd bij deze goal door de benen gespeeld.

Vlak voor rust verzuimde Jamal Musiala de 0-3 te maken en leek Barcelona een strafschop te krijgen na een vermeende overtreding van Matthijs de Ligt op Lewandowski. De VAR had echter gezien dat Lewandowski zijn been voor het lijf van de Nederlander had gegooid en dus werd de beslissing aangepast.

In de tweede helft had Bayern juist last van de VAR. De goal van Gnabry werd toen afgekeurd, omdat er op de tv-schermen buitenspel was gesignaleerd. Veel viel er verder niet te genieten in Catalonië, waar Ryan Gravenberch als invaller ruim twintig minuten meedeed. De Ligt speelde de hele wedstrijd bij Bayern; Frenkie de Jong deed dat aan de kant van Barcelona.

Vlak voor tijd werd het toch nog 0-3. Benjamin Pavard kreeg de bal met wat toeval voor de voeten en schoot raak. Volgende week sluit Bayern de tot dusver perfecte groepsfase af met een thuiswedstrijd tegen Internazionale, dat als nummer twee van Groep C meegaat naar de volgende ronde. Barcelona sluit het Champions League-seizoen af met een uitwedstrijd bij Viktoria Plzen.

de doelpunten in beeld

UEFA Champions League

Stand Groepsfase Groep C UEFA Champions League 2022/2023

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Bayern München
6
6
0
0
18-2
+16
18
2
Internazionale
6
3
1
2
10-7
+3
10
3
Barcelona
6
2
1
3
12-12
0
7
4
Viktoria Plzen
6
0
0
6
5-24
-19
0
* Actueel tot en met 15 mrt. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.