Inter verslikt zich niet en stuurt Barcelona de Europa League in

Reacties

Internazionale heeft woensdagavond geen fout gemaakt tegen Viktoria Plzen en gaat samen met Bayern München naar de knock-outfase van de Champions League. Barcelona weet al voor de kraker met Bayern dat het na de jaarwisseling verder zal gaan in de Europa League.

Inter verslikt zich niet en stuurt Barcelona de Europa League in
© Pro Shots
Internazionale
Internazionale
4 - 0
Viktoria Plzen
Viktoria Plzen

Barcelona hoopte woensdag op een stunt van het nog puntloze Viktoria Plzen in Milaan, maar dat zat er eigenlijk geen moment in. Met Denzel Dumfries in de basis en Stefan de Vrij opnieuw op de bank bleek Inter simpelweg een maatje te groot voor de Tsjechische tegenstander. Er waren al een hoop kansen gemist, voordat Henrikh Mkhitaryan na ruim een halfuur de bevrijdende openingstreffer maakte.

Vlak voor rust viel ook al de 2-0 en verdween langzaam maar zeker het laatste beetje hoop bij de spelers van Barcelona, die in aanloop naar Bayern-thuis in de kleedkamer van het Camp Nou naar de wedstrijd keken. Edin Dzeko was het eindstation van een goedlopende Inter-aanval en tikte na een voorzet van Federico Dimarco eenvoudig binnen. Andre Onana, die op doel stond bij Inter, had het in dit duel vrij rustig.

In de tweede helft zat een comeback van Viktoria Plzen er geen moment in. Inter bleef de baas op het veld, Mkhitaryan schoot op de paal en Dzeko maakte met een schuiver zijn tweede van de avond: 3-0. De spits heeft in zijn loopbaan nu al elf keer gescoord tegen Viktoria Plzen, dat daarmee de favoriete Europese tegenstander van Dzeko is. Vlak voor tijd vierde invaller Romelu Lukaku zijn comeback (de spits stond weken buitenspel met een spierblessure) met het slotakkoord: 4-0. 

Door de overwinning van Inter staat er voor Barcelona niets meer op het spel tegen Bayern München. Hoe de laatste twee speelronden ook aflopen, Barcelona eindigt sowieso als derde in de groep en gaat de Europa League in. Bayern kan een overwinning in het Camp Nou nog goed gebruiken in de strijd om de poule te winnen. De eerste vier groepswedstrijden sloot Bayern allemaal winnend af.

de doelpunten in beeld

UEFA Champions League

Stand Groepsfase Groep C UEFA Champions League 2022/2023

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Bayern München
6
6
0
0
18-2
+16
18
2
Internazionale
6
3
1
2
10-7
+3
10
3
Barcelona
6
2
1
3
12-12
0
7
4
Viktoria Plzen
6
0
0
6
5-24
-19
0
* Actueel tot en met 15 mrt. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.