Southgate ziet zwaktes bij Oranje: 'En die willen we blootleggen'

Reacties

Engeland maakt zich op voor de confrontatie met Nederland in de halve finale-ontmoeting in de strijd om de Nations League. De voorlaatste wedstrijd van het seizoen is de kans om de jacht op een prijs gaande te houden, weet bondscoach Gareth Southgate.

Southgate ziet zwaktes bij Oranje: 'En die willen we blootleggen'

De man die in november 2016 de volledige zeggenschap kreeg bij Engeland krijgt al langere tijd complimenten voor de veranderingen die hij heeft doorgevoerd. Ook de goede resultaten van The Three Lions op het WK 2018 in Rusland hebben geleid tot een positievere stemming rond het Engelse nationale team.

Gareth Southgate gaat op voor zijn 34ste interland als bondscoach van Engeland.
Gareth Southgate gaat op voor zijn 34ste interland als bondscoach van Engeland.

Southgate ziet echter liever een tastbare trofee dan vriendelijke woorden. 'We weten dat in de rangorde eerst de wereldtitel komt en vervolgens de Europese titel, maar nu bevinden we ons op een podium waar alleen de twaalf beste landen aan mee konden doen.'

'Wij willen er graag een gewoonte van maken dat we iets winnen. We beschikken over jongens die gretig zijn en die in de positie komen om prijzen te pakken. En dat biedt de Nations League ons. We willen hier zondag vertrekken met een prijs in onze handen', benadrukt Southgate.

Zwakheden blootleggen
Om zover te komen zal Engeland zich eerst een weg moeten banen langs Oranje. 'We moeten een ploeg samenstellen waarvan wij geloven dat die Nederland zo diep als mogelijk in de problemen kan brengen - en de zwakheden kan blootleggen die wij bij Nederland zien. Dat doen we in de gedachte dat wij, als staf, alle geloof en vertrouwen hebben in iedere man in dit shirt.'

De jacht op de Nations League gaat wel gepaard met extra inspanningen voor spelers die toch al een slopend seizoen achter de rug hebben. Zaterdag maakten Joe Gomez, Trent Alexander-Arnold, Jordan Henderson, Eric Dier, Dele Alli en Harry Kane allemaal nog minuten in de Champions League-finale.

Harry Kane stond zaterdag aan de verliezende kant in de Champions League-finale.
Harry Kane stond zaterdag aan de verliezende kant in de Champions League-finale.

Wie van hen in actie komen tegen Oranje, kon en wilde Southgate woensdag nog niet prijsgeven. Hij heeft de puzzel zelf ook nog niet helemaal gelegd, liet hij weten. 'Ik moet de spelers die zaterdag in actie kwamen in Madrid stuk voor stuk beoordelen.'

'Het betrof een unieke wedstrijd onder unieke omstandigheden. Sommigen wonnen, anderen verloren, het was fysiek een flinke inspanning en ik kreeg veel spelers pas dinsdag hier - terwijl er al veel tactisch werk is verricht', somde Southgate op.

Britse zege in Nederland
De laatste keer dat Engeland oog in oog stond met Oranje was in maart 2018. Toen boekten de Britten in Amsterdam een 0-1 overwinning dankzij Jesse Lingard. Twee jaar eerder waren de rollen omgedraaid en trok Oranje op Wembley aan het langste eind. Jamie Vardy opende toen de score, maar Nederland won dankzij Vincent Janssen en Luciano Narsingh met 1-2.

Oranje vs. Engeland: Koeman, Robben en de hattrick van Van Basten
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Engeland
Meer over Engeland
Meer Nederland
Meer over Nederland
Meer UEFA Nations League
Meer over UEFA Nations League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.