Met deze namen wil Engeland het Nederlands elftal verslaan

Reacties

Gareth Southgate, bondscoach van Engeland, heeft zijn definitieve selectie voor de eindronde van de Nations League bekendgemaakt. Harry Kane lijkt op tijd hersteld te zijn van zijn zware enkelblessure en zit er zoals verwacht bij.

Met deze namen wil Engeland het Nederlands elftal verslaan

Engeland neemt het op 6 juni op tegen Nederland in de halve finale van de Nations League en zal dat in elk geval doen zonder Kieran Trippier. De vleugelverdediger van Tottenham Hotspur was op het WK 2018 in Rusland nog de eerste keuze van Southgate. Inmiddels krijgen Kyle Walker en Trent Alexander-Arnold de voorkeur. 'Dat was een zware beslissing om te nemen. Trippier had een grote rol binnen het team en was briljant op het WK, maar Kyle en Trent hebben een waanzinnig sterk einde van het seizoen gehad. Het is een positie waar we heel veel keuzes hebben', legde Southgate uit. 

Kane speelde sinds 9 april geen wedstrijd meer toen hij in de kwartfinale van de Champions League tegen Manchester City geblesseerd raakte aan de enkel. Op zaterdag 1 juni speelt hij eerst met Tottenham Hotspur nog de finale van het miljardenbal tegen Liverpool in het Wanda Metropolitano in Madrid. Daarmee is Kane een van de zeven selectiespelers die mogelijk in actie komt in de Champions League-finale. 'We hebben moeilijke keuzes te maken en het is een klein beetje puzzelen door die finale, maar we zijn erg enthousiast over de selectie die we hebben samengesteld.'

Doelmannen: Jack Butland (Stoke City), Tom Heaton (Burnley), Jordan Pickford (Everton).
Verdediger: Trent Alexander-Arnold (Liverpool), Ben Chilwell (Leicester City), Joe Gomez (Liverpool), Michael Keane (Everton), Harry Maguire (Leicester City), Danny Rose (Tottenham Hotspur), John Stones (Manchester City), Kyle Walker (Manchester City).
Middenvelder: Dele Alli (Tottenham Hotspur), Ross Barkley (Chelsea), Fabian Delph (Manchester City), Eric Dier (Tottenham Hotspur), Jordan Henderson (Liverpool), Jesse Lingard (Manchester United), Declan Rice (West Ham United).
Aanvallers: Harry Kane (Tottenham Hotspur), Marcus Rashford (Manchester United), Jadon Sancho (Borussia Dortmund), Raheem Sterling (Manchester City), Callum Wilson (Bournemouth).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.