Definitieve Oranje-selectie Nations League bekend

Reacties

Bondscoach Ronald Koeman heeft maandagavond zijn definitieve selectie voor de eindronde om de Nations League bekendgemaakt.

Definitieve Oranje-selectie Nations League bekend

Koeman voert nauwelijks mutaties door en bouwt door aan de ploeg die hem sinds zijn aanstelling al behoorlijk wat succes heeft gebracht. Kenneth Vermeer vervangt Jeroen Zoet, die vanwege de geboorte van zijn kind is afgehaakt bij Oranje. Kenny Tete is niet fit en wordt vervangen door Hans Hateboer, die niet bij de voorselectie zat.

Vanzelfsprekend zijn Georginio Wijnaldum en Virgil van Dijk, die met Liverpool uitkomen in de Champions League-finale, beiden geselecteerd. De eindstrijd van het miljardenbal is op 1 juni. Steven Berghuis (Feyenoord), Terence Kongolo (Huddersfield Town), Pablo Rosario (PSV) en Wout Weghorst (VfL Wolfsburg) zijn ten opzichte van de voorselectie afgevallen.

Nederland duelleert op 6 juni met Engeland om een plaats in de finale. Deze wedstrijd wordt gespeeld in Guimarães. In de andere halve eindstrijd nemen Portugal en Zwitserland het tegen elkaar op. De winnaar van de Nations League plaatst zich daarmee nog niet voor het EK. Wel is Oranje al verzekerd van een optreden in de play-offs voor Euro 2020, mocht het via de reguliere route mislukken.

Selectie Nederlands elftal:

Doel: Jasper Cillessen (Barcelona), Marco Bizot (AZ), Kenneth Vermeer (Feyenoord)

Verdediging: Patrick van Aanholt (Crystal Palace), Nathan Ake (AFC Bournemouth), Daley Blind (Ajax), Virgil van Dijk (Liverpool), Denzel Dumfries (PSV), Hans Hateboer (Atalanta Bergamo), Matthijs de Ligt (Ajax), Stefan de Vrij (Internazionale)

Middenveld: Donny van de Beek (Ajax), Frenkie de Jong (Ajax), Davy Pröpper (Brighton & Hove Albion), Marten de Roon (Atalanta Bergamo), Kevin Strootman (Olympique Marseille), Tonny Vilhena (Feyenoord), Georginio Wijnaldum (Liverpool)

Aanval: Ryan Babel (Fulham), Steven Bergwijn (PSV), Memphis Depay (Olympique Lyon), Luuk de Jong (PSV), Quincy Promes (Sevilla)

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Nederland
Meer over Nederland
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.