Liverpool én Oranje moeten vrezen: Kane lijkt net op tijd weer fit

Reacties

Tottenham Hotspur-manager Mauricio Pochettino is hoopvol gestemd over het meespelen van Harry Kane in de Champions League-finale van komende zaterdag tegen Liverpool. De clubtopscorer van Spurs is op de weg terug van een zware enkelblessure.

Liverpool én Oranje moeten vrezen: Kane lijkt net op tijd weer fit
Tottenham Hotspur
Tottenham Hotspur
0 - 2
Liverpool
Liverpool

Kane liep die kwetsuur begin april op in het heenduel met Manchester City in de kwartfinale van de Champions League (1-0 zege) en kwam sindsdien niet meer in actie. Het is dat zijn ploeggenoten ten koste van Ajax op het nippertje de eindstrijd van het miljardenbal bereikten, anders was het seizoen van de 25-jarige aanvaller mogelijk al ten einde geweest.

Inmiddels heeft Kane de groepstraining echter hervat, zo liet Pochettino maandag weten tijdens zijn officiële vooruitblik op de volledig Engelse finale tegen Liverpool. 'Harry heeft vorige week vrijdag en zaterdag weer voor het eerst meegetraind met de groep, het ziet er erg positief uit voor hem', zei de Argentijn. 'We moeten afwachten hoe snel hij vooruitgaat.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Volgens een bericht van The Sun is Kane er zelf volledig van overtuigd dat hij zaterdag aan de aftrap kan verschijnen in het Estadio Wanda Metropolitano in Madrid. 'Ik zou kunnen spelen als de Champions League-finale vandaag was', zei de centrumspits, dit seizoen goed voor 24 treffers in 39 officiële duels, volgens de Britse tabloid, die het bericht begeleidt met de term Breaking

Oranje
Mocht Kane daadwerkelijk op tijd fit zijn, dan betekent dat mogelijk ook slecht nieuws voor het Nederlands elftal. Engeland is volgende week donderdag tegenstander van Oranje in de halve finale van de Nations League. Bondscoach Gareth Southgate liet al doorschemeren dat een rentree er mogelijk inzat door zijn aanvoerder op te roepen voor de Final Four in Portugal.

Zover is het volgens Pochettino zeker nog niet. 'Het belangrijkste is dat hij zich goed voelt en hij is positief gestemd.' Een definitief uitsluitsel over de inzetbaarheid van Kane in de finale wilde Pochettino nog niet geven. 'Maar we zijn erg positief en blij met zijn progressie.' Ook over het herstel van Jan Vertonghen, Harry Winks en Davinson Sánchez was de manager optimistisch.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.