Nations League-selectie: Engeland met Kane tegen Oranje

Reacties

Gareth Southgate heeft zijn voorselectie bekendgemaakt voor de finaleronde van de Nations League, waarin Engeland het op 6 juni eerst opneemt tegen het Nederlands elftal. Aanvoerder Harry Kane, die momenteel nog geblesseerd is, zit bij de groep van 27 spelers.

Nations League-selectie: Engeland met Kane tegen Oranje

Kane speelde op 9 april zijn laatste wedstrijd voor Tottenham Hotspur en staat sindsdien buitenspel met een enkelblessure. De aanvaller miste hierdoor onder meer de duels met Ajax in de halve finale van de Champions League. Kane hoopt in de finale van het miljardenbal, op 1 juni tegen Liverpool, zijn rentree te kunnen maken. Southgate heeft goede hoop dat hij zijn captain vervolgens kan inzetten in de Nations League.

In de Engelse voorselectie zitten in totaal negen spelers die vijf dagen voor het treffen met Oranje de Champions League-finale zouden kunnen spelen. Naast Kane zijn dat Dele Alli, Eric Dier, Danny Rose, Kieran Trippier, Harry Winks (Tottenham), Trent Alexander-Arnold, Joe Gomez en Jordan Henderson (Liverpool). Er zitten geen debutanten in de Engelse voorselectie. De meest verrassende naam is die van Southamptons Nathan Redmond.

Southgate heeft geen plek voor Manchester Uniteds Luke Shaw. Ben Chilwell van Leicester City krijgt de voorkeur. Chelsea's Ruben Loftus-Cheek en Callum Hudson-Odoi ontbreken ook, maar Southgate heeft aangegeven dat het duo enkel ontbreekt door blessureleed. Loftus-Cheek raakte woensdag geblesseerd tijdens een oefenduel van Chelsea in de Verenigde Staten en lijkt ook de Europa League-finale te gaan missen. 

Southgate moet zijn selectie voor 27 mei terugbrengen tot 23 spelers.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.