Omstreden oefenpotje kost Loftus-Cheek mogelijk EL-finale

Reacties

Chelsea moet het in de finale van de Europa League mogelijk doen zonder Ruben Loftus-Cheek. De 23-jarige middenvelder heeft in een oefenduel in de Verenigde Staten een enkelblessure opgelopen.

Omstreden oefenpotje kost Loftus-Cheek mogelijk EL-finale

Loftus-Cheek geldt al jaren als een van de grootste talenten van Engeland, maar tot een échte doorbraak kwam het lange tijd niet. Vorig seizoen werd hij bijvoorbeeld nog verhuurd aan Crystal Palace. Ook dit seizoen is hij verre van onomstreden op Stamford Bridge, maar hij kwam (veelal als invaller) tot 24 optreden en zes goals in de Premier League, terwijl hij in Europees verband wél een vaste kracht was.

Afgelopen nacht (Nederlandse tijd) speelde Loftus-Cheek met Chelsea vervolgens een vriendschappelijke wedstrijd voor het goede doel tegen New England Revolution. Daar heeft hij een enkelblessure opgelopen en het is daardoor maar zeer de vraag of hij de Europa League-finale in Baku, Azerbeidzjan op woensdag 29 mei wel gaat halen.

Dat is pijnlijk voor de lange middenvelder, die in de return van de halve finale Eintracht Frankfurt (1-1, Chelsea won na penalty's) nog scoorde. In aanloop naar de trip naar de VS sprak Chelsea-manager Maurizio Sarri nog zijn serieuze onvrede uit over het reisje, dat hij gezien de planning en voorbereiding van zijn ploeg totaal niet zag zitten.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.