Southgate: 'We hadden meer kunnen en moeten scoren'

Reacties

Bondscoach Gareth Southgate kon gezien de recente onrust rondom de Engelse nationale ploeg heel goed leven met het resultaat in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Malta (2-0). Anderhalve week geleden ging het immers vooral nog over het schandaal waarin zijn voorganger Sam Allardyce in verzeild was geraakt.

Southgate: 'We hadden meer kunnen en moeten scoren'

Engeland boekte zaterdagavond op Wembley zijn veertiende opeenvolgende overwinning in een kwalificatieduel. Desondanks klonk er na het laatste fluitsignaal hier en daar wat boegeroep vanaf de tribune, omdat van een voetbalshow geen sprake was. Southgate was wél tevreden na zijn debuut. 'We misten een paar goede kansen, maar gezien waar we tien dagen geleden nog stonden, ben ik blij met het resultaat', zei Southgate bij de BBC.

En dat terwijl Schotland vorige maand nog met 5-1 won van Malta. 'Ik had het publiek graag vier of vijf goals gegund, maar in de laatste kwalificatiereeks verloor Malta met maar één goal verschil van Kroatië en Italië', reageerde Southgate. 'De eerste helft speelden we goed, we hadden meer doelpunten kunnen en moeten maken. Hun keeper verrichtte een paar goede reddingen en ik denk dat sommige spelers onbewust het in de tweede helft toch wat rustiger aan gingen doen.'

De opvolger van Allardyce was niet de enige debutant aan Engelse zijde. Jesse Lingard (23) maakte voor het eerst zijn opwachting als international. 'Lingard kende een uitstekend debuut', vond Southgate. 'Hij was constant dreigend. Dit was voor hem het perfecte podium. Hij genoot ervan om op Wembley te spelen, hij heeft hier al twee keer gescoord voor Manchester United. Ik vond dat hij een erg goede wedstrijd speelde.'

Voor linksback Ryan Bertrand was het thuisduel met Malta al snel voorbij. De verdediger van Southampton moest al in de eerste helft geblesseerd naar de kant en werd vervangen door Danny Rose. Inmiddels is al bekend dat Southgate een vervanger heeft opgeroepen. Kieran Gibbs (Arsenal) voegt zich bij de selectie van Engeland, dat dinsdag zijn derde WK-kwalificatiewedstrijd speelt op bezoek bij Slovenië.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.