Engeland doet zuinig aan tegen Malta bij debuut Southgate

Reacties

Engeland heeft de eerste interland onder interim-bondscoach Gareth Southgate eenvoudig gewonnen. In het WK-kwalificatieduel op Wembley was Malta een makkelijke prooi (2-0), al bleef spektakel uit. The Three Lions hebben daarmee ook na twee wedstrijden nog geen punt verspeeld in Groep F.

Engeland doet zuinig aan tegen Malta bij debuut Southgate

Een maand geleden was er in Slowakije (0-1) nog een ultralate goal van Adam Lallana nodig om een vervolg te geven aan de perfecte EK-kwalificatiereeks, waarin Engeland al zijn tien duels won. Desondanks was het de laatste maanden onrust troef aan de overkant van de Noordzee. Eerst door de beschamende uitschakeling in de achtste finale tegen IJsland, vervolgens door het ontslag van de door The Telegraph in ernstige verlegenheid gebrachte Sam Allardyce.

Door het vertrek van Big Sam verdween de discussie over de houdbaarheidsdatum van Wayne Rooney enigszins naar de achtergrond. Southgate, die hoopt permanent te worden benoemd tot bondscoach, hield tegen Malta gewoon vast aan de dertigjarige topscorer aller tijden. Met de aanvoerdersband om zijn arm was Rooney ook de eerste Engelsman die het doel van Andrew Hogg onder vuur nam. De Maltese sluitpost had echter een antwoord op zijn gekrulde schot.

Andrew Hogg stond een doelpunt van de Engelse debutant Jesse Lingard in de weg.
Andrew Hogg stond een doelpunt van de Engelse debutant Jesse Lingard in de weg.

Hogg zou ook in het verdere verloop regelmatig een Engels doelpunt in de weg staan. Zo redde de doelman van Hibernians op een kopbal van Dele Alli, waarna Daniel Sturridge de rebound verknalde. Zeven minuten later maakte Sturridge zijn misser echt goed goed door knap raak te koppen uit een voorzet van Jordan Henderson. De middenvelder van Liverpool stond vervolgens ook aan de basis van de 2-0, al was Hogg pas na de tweede inzet van Alli verslagen.

Met debutant Jesse Lingard als basisspeler en Marcus Rashford na een uur als invaller had Engeland moeite er een echt voetbalfeest tegen Malta, dat in de slotfase zelfs nog even dicht bij de 2-1 was. Ook de entree van Jamie Vardy bracht geen uitkomst, al miste Alli nog een grote kans op de 3-0. Het stemde het thuispubliek niet tevreden. Desondanks mag de wereldkampioen van 1966 zich koploper noemen in Groep F. Schotland - Litouwen en Slovenië - Slowakije staan op de rol voor 20.45 uur.

Stand Groep F
Engeland 2-6 (3-0)
Schotland 1-3 (5-1)
Slovenië 1-1 (2-2)
Litouwen 1-1 (2-2)
Slowakije 1-0 (0-1)
Malta 2-0 (1-7)
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.