Southgate denkt na over experiment met Stones

Reacties

Gareth Southgate heeft in aanloop naar het oefenduel met Frankrijk aangegeven na te denken over een experiment met John Stones. De peperdure verdediger, die vorige zomer voor een kleine zestig miljoen euro van Everton naar Manchester City overstapte, is voor de Engelse bondscoach ook een optie als middenvelder.

Southgate denkt na over experiment met Stones

In het WK-kwalificatieduel met Schotland (2-2) was Stones niet van de partij. Southgate gaf in dat optreden de voorkeur aan Gary Cahill van Chelsea en Chris Smalling van Manchester United. 'Cahill had de FA Cup-finale gespeeld en Smalling de Europa League-eindstrijd, terwijl Stones een tijd aan de kant had gezeten door blessureleed', legde Southgate tijdens een persconferentie uit.

Gevraagd naar de toekomst van Stones bij The Three Lions erkende Southgate na te denken over het doorschuiven van Stones. 'Hij heeft alle kwaliteiten om het daar goed te doen', aldus Southgate, die zelf in zijn loopbaan ook centraal op het middenveld en achterin acteerde.

Of het dinsdag al tot dit experiment komt, wilde Southgate nog niet bevestigen. Dat Stones ondanks zijn eerste moeilijke seizoen bij Manchester City deel blijft uitmaken van zijn plannen liet hij wel doorschemeren. 'Hij heeft enorme potentie', aldus de Engelse keuzeheer over de 23-jarige zeventienvoudig international. 'Hij wordt alleen maar beter door zijn ervaringen bij City dit seizoen. Verdedigen is een kunst en daar kan hij alleen maar beter in worden, bovendien vraagt manager Pep Guardiola heel veel van hem in balbezit.'

Engeland en Frankrijk nemen het dinsdagavond tegen elkaar op in Parijs in een vriendschappelijk treffen. De Fransen staan in de kwalificatiepoule van Oranje op basis van doelsaldo op de tweede plek achter Zweden. Na de zomer is het Nederlands elftal, dat op drie punten van zowel Zweden als Frankrijk volgt, de eerste tegenstander van Les Bleus. Engeland is ondanks de averij bij Schotland nog koploper van Groep F.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.