Southampton wendt déjà vu af: tiental neemt revanche voor horrornederlaag

Leicester City is vrijdag tegen een verrassend puntenverlies aangelopen. Southampton was na een vroege rode kaart met het gelijkspel de morele winnaar.

Southampton
Southampton
1 - 1
Leicester City

Het bezoek van Leicester City doet Southampton immer teruggaan naar een van de zwartste dagen in de clubhistorie. The Saints leden op 25 oktober 2019 op eigen veld een recordnederlaag: 0-9. De snelle rode kaart voor Ryan Bertrand bleek toen de inleiding van een dramatische avond.

Ook bij het volgende bezoek van The Foxes aan St. Mary's Stadium moest Southampton al snel verder met een man minder. Jannik Vestergaard kreeg na tien minuten de rode kaart voorgehouden na een charge op de benen Jamie Vardy.

Een herhaling van het horrorscenario van afgelopen seizoen bleef achterwege. Met een man minder hield Southampton wel lang stand. Sterker nog, de ploeg van Ralph Hasenhüttle nam na een uur brutaal een voorsprong. Na hands van Kelechi Iheanacho schoot James Ward-Prowse uit een strafschop de 1-0 op het scorebord.

In de 69ste minuut kwam Leicester langszij. Jonny Evans kopte raak na een voorzet van Iheanacho, die daarmee zijn ongelukkige moment eerder in de wedstrijd deed vergeten. Ondanks de opgevoerde druk op het doel van Southampton slaagde Leicester er niet in de tien man van de thuisploeg op de knieën te dwingen. Onder anderen Vardy liet de kans op een tweede goal liggen.

Voor Leicester was het een gemiste kans om afstand te nemen in de strijd om een Champions League-ticket. Door het puntenverlies kunnen de achtervolgers de achterstand op de nummer drie verkleinen.