Leicester City heeft op bezoek bij Southampton genadeloos uitgehaald in de Premier League. De positie van Ralph Hasenhüttl als manager van The Saints is verder onder druk komen staan na de beschamende vertoning.

Southampton
0 - 9
Leicester City

Voor het bezoek van Leicester was de situatie bij Southampton al zorgwekkend. Na bijna zestig miljoen aan transfers te hebben uitgegeven was de hoop in Zuid-Engeland dat de aansluiting met de middenmoot gevonden kon worden. De start van het seizoen was daarom teleurstellend, met acht punten uit negen duels. Zo ver door de ondergrens als vrijdagavond was de ploeg echter nog nooit gezakt.

Het horrorscenario speelde zich versneld af in de eerste helft, in een waanzinnig tempo walste Leicester over de tegenstander heen. Met wat geluk zorgde Ben Chilwell in de tiende minuut uit een rebound voor de 0-1. Door Ryan Bertrand kwam Southampton luttele tellen later al verder in de problemen met de straf voor een krankzinnige overtreding op Ayoze Pérez in aanloop naar de goal. De linksback raakte na een verkeerde aanname de Spanjaard met zijn gestrekte been spijkerhard en moest met direct rood vertrekken, na inmenging van de VAR.

Leicester kende geen genade en liep nog voor de twintigste minuut uit naar een 0-3 voorsprong via Youri Tielemans en Pérez. Met name laatstgenoemde was niet te stoppen voor Southampton. Hij zorgde in de 39ste minuut al voor de 0-4 door knap af te werken uit een voorzet van Chilwell. Jamie Vardy kon als erkend goalgetter niet achterblijven en maakte na handig kappen en draaien met een droge knal de 0-5.

Hasenhüttl probeerde in de rust ongetwijfelde aan damage control te doen, maar het had bijzonder weinig effect. Leicester kreeg in de eerste fase na rust weer volop kansen. Pérez voltooide in de 57ste minuut zijn hattrick door raak te volleren na een fraaie steekpass van Harvey Barnes. Vardy maakte het een minuut later allemaal nog pijnlijker voor de thuisploeg door raak te koppen uit een voorzet van Chilwell: 0-7. The Foxes haalden daarna de voet van het gaspedaal. Het enige wat ontbrak was eigenlijk nog een goal van smaakmaker James Maddison. De spelmaker zorgde in de 85ste minuut voor een volgend hoogtepunt door de bal in de korte hoek te krullen bij een vrije trap. Nog nooit won een club in de Premier League met dubbele cijfers en dat bleef nu ook uit, al kwam Leicester nog akelig dichtbij. Vardy bepaalde de eindstand vanaf de strafschopstip op 0-9.

Hoe slecht Southampton ook speelde, het succes van Leicester staat niet op zichzelf. De equipe van Brendan Rodgers was al uitstekend aan het seizoen begonnen en staat na de grootse zege in het St. Mary's Stadium zelfs even tweede, op vijf punten van koploper Liverpool.