Southampton houdt United op gelijkspel ondanks superaangever Pogba

Manchester United is op bezoek bij Southampton tegen duur puntenverlies aangelopen. Mason Greenwood redde uiteindelijk een punt voor de bezoekers.

Southampton
Southampton
1 - 1
Manchester United

Dankzij een 5-1 overwinning op Leeds United was Manchester United na de eerste speelronde de trotse koploper in de Premier League. Bruno Fernandes scoorde drie keer tegen Leeds, terwijl Paul Pogba goed was voor liefst vier assists. Door de spectaculaire start van het seizoen durfden de fans van Manchester United te dromen van de eerste landstitel sinds 2013. Vol vertrouwen werd dan ook uitgekeken naar het bezoek aan het St. Mary's Stadium.

Southampton ging in de eerste speelronde namelijk met 3-1 onderuit bij Everton en verloor Danny Ings aan Aston Villa, maar ook zonder de clubtopscorer deed de ploeg van manager Ralph Hasenhüttl het zondagmiddag uitstekend. Na een vloeiende aanval schoot Ché Adams de thuisclub na een half uur op voorsprong: 1-0. De inzet werd door Manchester United-middenvelder Fred dermate van richting veranderd, dat de Braziliaan het (eigen) doelpunt op zijn naam kreeg.

Manchester United sprankelde veel minder dan vorige week, maar kreeg wel een aantal goede mogelijkheden. Victor Lindelöf en Nemanja Matic waren in de eerste helft uit dode spelmomenten gevaarlijk. Tien minuten na rust was het eindelijk raak voor de bezoekers, die op gelijke hoogte kwamen na een treffer van Greenwood. Die profiteerde van voorbereidend werk van Pogba, die daarmee na twee duels al op vijf assists staat. Dat was nooit eerder voorgekomen.

Na de gelijkmaker nam Manchester United het initiatief en kreeg het kansen op meer. Pogba, Greenwood en Bruno Fernandes lieten zich zien namens de bezoekers, die een kwartier voor tijd echter goed wegkwamen toen doelman David de Gea goed ingreep van een inzet van Adam Armstrong. Uiteindelijk bleef het 1-1, waardoor beide clubs een punt overhielden aan de onderlinge ontmoeting. Donny van de Beek bleef de hele wedstrijd op de bank bij Manchester United.