Son neemt Zuid-Korea aan de hand richting de halve finale

Reacties

Zuid-Korea heeft zich geschaard bij de laatste vier op de Azië Cup. In de achtste finales rekenden Koreanen af met de Socceroos. Het openingsdoelpunt kwam van Craig Goodwin, ex-speler van Sparta Rotterdam. Heung Min-Son maakte uiteindelijk het verschil. In de halve finale wacht Jordanië. 

Son neemt Zuid-Korea aan de hand richting de halve finale
© Pro Shots
Australië
Australië
nv
1 - 2
Zuid-Korea
Zuid-Korea

Goodwin had in het eerste kwart van de wedstrijd al een aardige kans gehad nadat hij zich knap ontworstelde aan een defensieve Koreaanse overmacht, in de rebound miste Connor Metcalfe een nog grotere mogelijkheid. Aan de overkant scoorde Hee-Chang Hwang, maar de pret werd bedorven door een vlagsignaal. Op slag van rust veroverde Goodwin de bal op de rand van het vijandige zestienmetergebied. Hij zette een aanval op en rondde die zelf af met een knappe volley.

Na rust trok Australië zich terug en was het aan de Koreanen van Jürgen Klinsmann om een gaatje in de gele muur te vinden. AZ-doelman en aanvoerder Mathew Ryan had amper wat te vrezen van de impulsen van Son en zijn tien Koreaanse kompanen: die wisten hoegenaamd niets af te dwingen. Het was aan de ploeg van Graham Arnold te danken dat het spannend bleef tot het einde, en de gemiste kansen in de tegenstoot bleken uiteindelijk uiterst kostbaar.

Son werd gevloerd in de zestien, waardoor er in de vijfde minuut van de blessuretijd een strafschop voor de Koreanen kwam. Hwang schoot in de hoek waar Ryan ook dook, maar deed dat zo zuiver dat de keeper alsnog het nakijken had. Verlengingen dus.

Daarin konden de Australiërs zich niet over de teleurstelling heen zetten. Son draaide het winnende doelpunt binnen uit een fraaie vrije trap. Aiden O'Neill kreeg rood vlak voor het eind van de eerste verlenging. In het slotkwartier was het aan Ryan te danken dat de score niet verder opliep, maar de Koreaanse doortocht naar de halve finale kwam niet meer in gevaar.

Tadzjikistan
Tadzjikistan
0 - 1
Jordanië
Jordanië

Tegenstander wordt dus Jordanië, op 6 februari in Al Rayyan. Die ploeg rekende eerder op de vrijdag af met Tadzjikistan, door een eigen doelpunt van Vahdat Kanonov. Dat is een unieke prestatie: Jordanië reikte nog niet eerder tot de laatste vier op de Azië Cup. Zaterdag zijn de andere twee kwartfinales: Iran tegen Japan en Qatar tegen Oezbekistan.

Bekijk hier al onze video's
Meer Australië
Meer over Australië
Meer Zuid-Korea
Meer over Zuid-Korea
Meer Azië Cup
Meer over Azië Cup
Meer C. Goodwin
Meer over C. Goodwin
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.