Nederlands getint Indonesië is maatje te klein voor Australië

Reacties

Australië heeft zich als eerste land geplaatst voor de kwartfinale van het toernooi om de Azië Cup. De Australiërs onderstreepten tegen Indonesië hun status als een van de favorieten voor eindwinst.

Nederlands getint Indonesië is maatje te klein voor Australië
© Pro Shots
Australië
Australië
4 - 0
Indonesië
Indonesië

De hoop op een stunt kreeg al snel een knauw bij Indonesië, waar er veel Nederlandse invloeden waren. Sandy Walsh, Ivar Jenner, Rafael Struick, Justin Hubner en Shayne Pattynama waren de vijf basisspelers die ook de Nederlandse nationaliteit hebben. Zij zagen dat ploeggenoot Elkan Baggott nogal ongelukkig was toen hij een voorzet van Jackson Irvine probeerde te blokken. Baggott veranderde de bal van richting en doelman Ernando Ari ging daarna niet vrijuit. De bal viel zo in de twaalfde minuut in de korte hoek binnen: 1-0.

Australië liep vlak voor rust uit naar 2-0. De Australiërs vielen opnieuw met succes aan over de rechterflank. Uit een scherpe voorzet van Gethin Jones kopte Martin Boyle de bal met een snoekduik binnen bij de tweede paal. Indonesië, dat als een van de beste nummers drie door was gegaan naar de knock-outfase, had daar geen antwoord meer op. Australië liep in de slotfase via voormalig Sparta Rotterdam-speler Craig Goodwin en Harry Souttar uit naar 4-0.

Australië neemt het in de kwartfinale op tegen Saoedi-Arabië of het Zuid-Korea van Heung-Min Son. Die landen treffen elkaar dinsdag. De kwalificatie voor de kwartfinale betekent dat AZ zijn doelman Mathew Ryan (foto) nog wat langer moet missen. Volgend weekend wacht voor de Alkmaarders de topper tegen Feyenoord.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.