AZ moet langer wachten op terugkeer Ryan na volgende zege Australië

Reacties

AZ heeft Mathew Ryan op zijn vroegst pas in februari terug. Met de 31-jarige doelman onder de lat verzekerde Australië zich donderdagmiddag van een plek in de achtste finale van de Azië Cup door ook de tweede groepswedstrijd te winnen.

AZ moet langer wachten op terugkeer Ryan na volgende zege Australië
© Pro Shots
Syrië
Syrië
0 - 1
Australië
Australië

Australië, in 2015 nog winnaar van het toernooi, klopte vorige week zaterdag India al bij de start van het toernooi (2-0) en was nu te sterk voor Syrië. Net als in het eerste duel was het Jackson Irvine die na rust de ban brak voor de Socceroos. De dertigjarige middenvelder van FC St. Pauli prikte uit de draai raak na een rommelige situatie in het strafschopgebied.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Die treffer was welgeteld het enige schot van Australië tussen de palen. Pablo Sabbag raakte daarna nog wel de paal namens Syrië, maar Ryan hield zijn doel schoon. De ploeg van bondscoach Graham Arnold is met zes punten uit twee duels nu al zeker van een plek bij de eerste twee in Groep B, waar India en Oezbekistan vanmiddag nog in actie komen.

Het betekent dat Australië in de laatste dagen van januari strijdt om een plek in de kwartfinale, die op 2 en 3 februari gepland staat. AZ weet dus dat het voorlopig nog geen beroep kan op doen op Ryan, die op dit moment wordt vervangen door Rome Jayden Owusu-Oduro. De kans dat hij ook op 4 februari tegen Feyenoord nog keept, is groot.

Programma AZ


Za 20 jan.

Zo 28 jan.

Zo 4 feb.

Azië Cup

Stand Groepsfase Groep B Azië Cup 2023 Qatar

Azië

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Australië
3
2
1
0
4-1
+3
7
2
Oezbekistan
3
1
2
0
4-1
+3
5
3
Syrië
3
1
1
1
1-1
0
4
4
India
3
0
0
3
0-6
-6
0
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Azië Cup
Meer over Azië Cup
Meer M. Ryan
Meer over M. Ryan
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.