Solskjaer looft Chong: 'Er zitten nog veel meer speelminuten in het vat'

Reacties

Het Nederlandse talent Tahith Chong maakte donderdagavond in de Europa League zijn Europese basisdebuut voor Manchester United, en deed dat naar behoren. Manager Ole Gunnar Solskjaer was lovend en belooft dat Chong (en enkele andere talenten) de komende tijd nog meer kansen gaan krijgen.

Solskjaer looft Chong: 'Er zitten nog veel meer speelminuten in het vat'
Manchester United
Manchester United
1 - 0
Astana
Astana

In de poule waarin ook AZ (donderdag 2-2 bij Partizan Belgrado) zit, hadden The Red Devils het thuis niet makkelijk tegen FC Astana. Dankzij een doelpunt van de piepjonge Mason Greenwood werden echter alsnog de drie punten gepakt. De spits uit de eigen opleiding pakte daarmee een record: hij werd de jongste doelpuntenmaker ooit in Europees verband voor Manchester United. Met zijn 17 jaar, 11 maanden en 353 dagen neemt Greenwood het record over van Marcus Rashford.

Net als jongeling Greenwood - en spelers als Sergio Romero, Diogo Dalot, Marcos Rojo, Fred, Axel Tuanzebe en Angel Gomes - mocht ook toptalent Chong weer eens opdraven. Het was voor de negentienjarige aanvaller zijn eerste basisoptreden in Europees verband, nadat hij afgelopen seizoen al eens inviel in de Champions League. Solskjaer was tevreden met zijn optreden.

De Noorse manager sprak na afloop dan ook lovende woorden over Chong en zijn jonge collega's. 'Ik heb het vandaag niet eenvoudig voor ze gemaakt, door zo veel wijzigingen door te voeren. Daarnaast is Old Trafford natuurlijk sowieso niet de makkelijkste plek om te spelen. Die jongens hebben al wel wat oefenwedstrijden gespeeld, maar dit - met de fans, het spelen voor de punten - is wat anders.'

Maar, zo stelde Solskjaer: 'Als je het wil maken als Man Utd-speler, dan moet je met deze sfeer kunnen omgaan. Ik vond dat Angel Gomes het goed deed, Tahith liet eveneens bij vlagen zien waar hij toe in staat is. We voelden dat deze spelers er klaar voor waren, we gooien ze niet voor de leeuwen als we denken dat ze het niet aankunnen. En er zitten nog veel meer speelminuten in het vat voor die jongens', zo verklapte hij vast. 'Ze hebben tijd nodig, maar die krijgen ze. Sommigen zullen misschien niet spelen tegen West Ham United (dit weekend, voor de Premier League, red.) maar volgende week wél.'

Woensdag speelt Man Utd om 20.45 uur thuis tegen AFC Rochdale, in het kader van de League Cup. Het is dus totaal niet ondenkbaar dat Chong dan ook mag opdraven.

Een tijd geleden sprak VI al met Tahith Chong.
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.