United zwijnt op Old Trafford, FC Porto wint in groep Feyenoord

Manchester United heeft in Groep L van AZ een nipte overwinning geboekt op Astana. De ploeg uit Kazachstan hield lang stand, maar hield aan het bezoek aan Old Trafford geen punten over. In de groep van Feyenoord won FC Porto van Young Boys.

Manchester United
1 - 0
Astana
Astana

In Groep L van AZ, dat het donderdagavond opnam tegen Partizan Belgrado, stonden ook Manchester United en Astana tegenover elkaar. Ole Gunnar Solskjaer verscheen niet bepaald met zijn beste opstelling tegen de club uit Kazachstan. Dat bood echter wel een mooie kans voor Tahith Chong, die aan de aftrap verscheen namens The Red Devils. Het was na een korte invalbeurt in de achtste finales tegen Paris Saint-Germain vorig seizoen in de Champions League zijn tweede optreden op het Europese podium.

De negentienjarige Nederlander en zijn teamgenoten konden het publiek op Old Trafford niet trakteren op een hoogstaande wedstrijd. Astana was vanzelfsprekend niet naar Manchester gekomen om de poorten naar het doel open te zetten en United had moeite om door de Kazachse verdediging te komen. Na een uur spelen, toen bij Astana Rangelo Janga in was gevallen, was het Fred die heel dichtbij was. De Braziliaanse middenvelder zag zijn vrije trap knap gekeerd worden door Astana-doelman Nenad Eric.

Zonder Chong, die na 67 minuten werd gewisseld ging United in de laatste ruim twintig minuten nog op jacht naar de 1-0. Dat lukte. Niet Chong, die dus al gewisseld was, maar een andere jongeling werd de grote held van de avond. Mason Greenwood verzilverde een fraaie individuele actie door buitenlangs de verdediging te dribbelen en de bal in de verre hoek binnen te schieten. Solskjaer kon zodoende opgelucht ademhalen. Het sparen van zijn sterspelers zorgde niet voor puntenverlies tegen Astana.

FC Porto
FC Porto
2 - 1
BSC Young Boys

FC Porto en Young Boys stonden donderdagavond tegenover elkaar in Groep G, waarin ook Feyenoord en Rangers FC zich bevinden. Beide ploegen hoopten dit seizoen in de Champions League uit te kunnen komen. Bij FC Porto verpestte FK Krasnodar dat plan, Young Boys strandde in de voorrondes van het miljardenbal tegen Rode Ster Belgrado. En dus stonden de ploegen donderdagavond tegenover elkaar in het tweede toernooi van Europa.

FC Porto had slechts zeven minuten nodig om de score te openen via Tiquinho Soares, waarna de bezoekers uit Zwisterland zich razendsnel herstelden. FC Porto-doelman Agustín Marchesín haalde Roger Assalé neer in het penaltygebied en Jean-Pierre Nsame bleef koel vanaf elf meter. Omdat Soares na een krap halfuur zijn tweede van de wedstrijd maakte, werd de thee bij rust gedronken bij een 2-1 stand. Beide ploegen kwamen na rust niet meer tot scoren en dus was dat tevens de eindstand.

Bekijk de uitslagen van alle overige wedstrijden in ons wedstrijdoverzicht.