Solskjaer haalt in tirade over niet gegeven penalty ook uit naar Chelsea

Reacties

Ole Gunnar Solskjaer is furieus over de niet gegeven penalty in het Premier League-duel met Chelsea (0-0). De manager van Manchester United sprak schande van de beslissing van scheidsrechter Stuart Attwell én beschuldigde Chelsea ervan de arbitrage te beïnvloeden.

Solskjaer haalt in tirade over niet gegeven penalty ook uit naar Chelsea
© Pro Shots
Chelsea
Chelsea
0 - 0
Manchester United
Manchester United

De woede van Solskjaer richtte zich op de beslissing van Attwell om in de eerste helft de bal niet op de stip te leggen na een handsbal van Chelsea-speler Callum Hudson-Odoi. De Noorse oud-spits vond het een honderd-procent-strafschop. 'Zeker als ze het spel stilleggen en hij er zelf naar gaat kijken. Zelfs vanaf hier kan je zien dat het hands is. Maar als je het op de videobeelden bekijkt... Er zijn ons twee punten ontnomen', zei Solskjaer bij Sky Sports.

Man Utd-verdediger Luke Shaw onthulde na afloop dat de scheidsrechter tegen Harry Maguire vertelde dat hij geen penalty wilde geven, omdat het na afloop voor veel discussie zou zorgen. 'Maar hem werd verteld dat het een penalty was', zei Shaw. 'Het is verwarrend met de VAR, omdat ze de wedstrijd ook niet hoeven stil te leggen als het toch geen penalty wordt. Maar ik ga er niet over klagen, want ik denk niet dat iemand verdiende te winnen.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Toen Solskjaer werd geconfronteerd met die uitspraken van Shaw, reageerde hij furieus. 'Natuurlijk is dat zorgelijk. Ik wil geen controverse veroorzaken, maar dat klopt niet. Het komt door al die invloeden van buitenaf en die VAR-praat van Chelsea over Harry', verwees hij naar een artikel op de website van Chelsea over een onbestrafte overtreding van Maguire op César Azpilicueta in het Premuer League-duel van oktober op Old Trafford (0-0).

'Het is brutaal om dat hun website te zetten, daardoor worden scheidsrechters beïnvloed', vervolgde Solskjaer zijn tirade. 'Je kan zelf lezen wat ze over Harry Maguire zeiden. Ze zetten scheidsrechters op die manier onder druk om penalty's tegen ons te geven. We hebben hun manager gezien, was het Lampard niet die ermee begon? Er wordt vaak gezegd dat wij penalty's krijgen. En nu hadden wij een penalty moeten krijgen. Duidelijker kan het niet.'

Tuchel
Chelsea-manager Thomas Tuchel begreep niet zo goed waarom ze bij Manchester United een strafschop eisten. 'Ik was verrast en ben steeds door verrast, omdat ik niet zie waar die penalty vandaan had moeten komen. En toen ik de beelden bekeek die we op onze tablet hebben staan, kon ik geen incident zien dat een penalty zou rechtvaardigen. Misschien moet ik er nog eens naar kijken, maar ik weet niet waarom het een penalty moet zijn.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Manchester United
Meer over Manchester United
Meer Chelsea
Meer over Chelsea
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.