Solskjaer bespreekt toekomst Alexis Sánchez: 'Soms past een goede bank niet'

Reacties

Mocht het in de zomer niet tot een transfer komen, dan krijgt Alexis Sánchez een eerlijke kans om zich terug in het elftal te spelen bij Manchester United. Manager Ole Gunnar Solskjaer benadrukt echter dat hij de grootverdiener geen garanties kan geven: hij moet bewijzen dat hij in de groep past.

Solskjaer bespreekt toekomst Alexis Sánchez: 'Soms past een goede bank niet'
© Pro Shots

United nam de inmiddels 31-jarige Alexis in januari 2018 over van Arsenal en werd daarvoor vorstelijk beloond, met een weeksalaris van naar verluidt ruim 445.000 euro per week. De Chileen heeft in het shirt van de Engelse recordkampioen echter nauwelijks iets goeds laten zien. In een poging het vertrouwen terug te krijgen trok Alexis in de zomer op huurbasis naar Internazionale, maar ook dit avontuur is (mede door blessureleed) geen groot succes.

De kans dat Inter Alexis definitief zal overnemen lijkt minimaal. De aanvaller zal daardoor terugkeren naar United en mag daar gaan proberen om Solskjaer te overtuigen. 'Natuurlijk is er in deze omgeving ruimte voor goede spelers en goede mensen', vertelt de manager van United aan de Daily Star. 'Laten we eerst zien hoe dit seizoen eindigt, want we hebben een erg goed gevoel over deze groep. We hebben het gevoel dat we op weg zijn naar iets moois.'

'Het is aan de spelers die hier zijn om het zo goed mogelijk te doen', vervolgt Solskjaer. 'Er wordt altijd gesproken over spelers die komen en spelers die gaan, maar het gaat erom dat we een hechte groep vormen. Dat is het belangrijkste. Bij het herinrichten van de huiskamer heb je soms ook een mooie stoel of een goede bank, maar dat past dan toch niet bij de rest.' Met deze beschrijving is wel duidelijk dat Alexis geen voorkeursbehandeling hoeft te verwachten.

United staat op het moment vijfde in de Premier League en hervat het seizoen aankomende vrijdag met een uitwedstrijd bij concurrent Tottenham Hotspur. Er zijn voor de ploeg van Solskjaer nog negen speelronden te gaan. In Italië wacht Alexis nog dertien competitieduels. Zaterdag sneuvelde de Chileen als invaller met Inter in de halve finale van het toernooi om de Coppa Italia, na een 1-1 gelijkspel tegen Napoli. 

Bekijk hier al onze video's
Meer A. Sánchez
Meer over A. Sánchez
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.