Sofyan Amrabat: 'Het wordt een enorm feest in Marokko'

Reacties

Sofyan Amrabat is trots nadat hij zich met Marokko heeft gekwalificeerd voor het WK in Rusland. De middenvelder van Feyenoord weet nog niet helemaal wat hem overkomt.

Sofyan Amrabat: 'Het wordt een enorm feest in Marokko'
© FRMFOFFICIEL

'Ik heb al beelden gezien wat er in Marokko gebeurt, echt een gekkenhuis. Het is heel bijzonder en ik ben supertrots', reageerde Amrabat tegenover de NOS. Op bezoek bij directe concurrent Ivoorkust werd het 0-2, waardoor Marokko voor het eerst sinds 1998 weer actief is op het WK. 'Het wordt een enorm feest in Marokko. We worden gehuldigd en gaan waarschijnlijk ook nog naar de koning. Ik moet het allemaal nog een beetje laten bezinken.'

Amrabat kwam acht minuten voor tijd in het veld als vervanger van Hakim Ziyech. Tijdens de warming-up had hij al even contact met zijn broer Nordin, die de hele wedstrijd speelde. 'Hij gaf mij even een knipoog en zei dat ik een goede warming-up moest doen omdat ik er waarschijnlijk in zou komen. We hebben een mooie band.' Onlangs koos Amrabat voor Marokko, terwijl hij ook voor Nederland had kunnen kiezen. Door zijn invalbeurt in Abidjan is die keuze echt definitief.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.