Amrabat volgt gevoel ondanks goede gesprekken met Advocaat

Sofyan Amrabat verkiest het Marokkaans elftal boven Oranje. Hij volgt daarmee Hakim Ziyech, die eerder al besloot te kiezen voor De Leeuwen van de Atlas. Maar anders dan bij de middenvelder van Ajax heeft de bondscoach wél moeite gedaan voor die van Feyenoord.

Amrabat volgt gevoel ondanks goede gesprekken met Advocaat

In de week voor Feyenoord - Ajax sprak Sofyan Amrabat in Hotel Oud London in Zeist langdurig met Advocaat, nadat de bondscoach eerder al een aantal keer telefonisch contact had gezocht. In een later stadium belde ook assistent-bondscoach Ruud Gullit nog met de middenvelder van Feyenoord.

'Ik heb met Advocaat echt een goed gesprek gevoerd', zegt Amrabat. 'Dat was zelfs zo positief dat 't de beslissing lastig maakte. Maar Advocaat stopt binnenkort en niemand weet wie het dan gaat doen. Uiteindelijk heb ik mijn gevoel laten spreken en dat zegt me voor Marokko te kiezen. Maar dat neemt niet weg dat de bondscoach van Nederland er alles aan heeft gedaan mij voor Oranje te laten kiezen.'

Maandagavond belde Amrabat met Advocaat om hem zijn beslissing mede te delen. 'Heel netjes', reageert Advocaat, 'en ik vind het oprecht jammer. Maar als een speler helemaal achter zijn keuze staat, heb je dat ook maar te respecteren.' De bondscoach had Amrabat al niet opgenomen in de voorselectie voor de interlands van het Nederlands elftal tegen Schotland en Roemenië. Dat kon in feite alleen symbolisch omdat het traject richting de Nederlandse voetbalnationaliteit zo’n zes weken in beslag zal nemen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen