Advocaat bevestigt contact met Amrabat: 'Jongen met potentie'

Reacties

Bondscoach Dick Advocaat vindt het nog te vroeg om Sofyan Amrabat op te roepen voor het Nederlands elftal. Desondanks bevestigde de bondscoach vrijdag op de persconferentie dat er gesprekken tussen de KNVB en de Feyenoord-middenvelder gaande zijn.

Advocaat bevestigt contact met Amrabat: 'Jongen met potentie'

Amrabat kan zowel voor Marokko als Nederland uitkomen en eenzelfde situatie als bij Hakim Ziyech, die koos voor het Afrikaanse land na gering contact met de verantwoordelijken bij de KNVB, wil de voetbalbond voorkomen. 'We hebben contact gehad met Amrabat's zaakwaarnemer en een aantal mensen', vertelt Advocaat.

'Maar de speler speelt nog niet in het eerste elftal van Feyenoord. Betekent het dat als je één wedstrijd speelt, je direct in het Nederlands elftal moet spelen? Volgens mij is dat nog nooit zo geweest', legt de bondscoach zijn keuze uit om Amrabat nog niet te selecteren voor de aankomende interlands.

Voor de (nabije) toekomst is de ex-speler van FC Utrecht echter zeker een gegadigde. 'Hij is een jongen met veel potentie. Daar hebben we ook met hem over gesproken. Wij hebben aangegeven hoe wij het zien, maar Amrabat moet uiteindelijk zelf de beslissing nemen.' Dat Amrabat niet voor Marokko uitkomt deze interlandperiode vindt Advocaat iets positiefs. 'Dat zou een goed teken kunnen zijn', besluit de coach.

Oranje speelt in de strijd om een WK-ticket uit bij Wit-Rusland en thuis tegen Zweden. De wedstrijden staan respectievelijk op 7 oktober en 10 oktober aanstaande op het programma. 

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.